Blockchain Stories
Bitcoin analist laat zien hoe Bitcoin de post halving trend van 2016 herhaalt
Bitcoin Nieuws

Bitcoin analist laat zien hoe Bitcoin de post halving trend van 2016 herhaalt

Rekt Capital, een crypto-analist op X met veel aanzien, heeft een kritische ontwikkeling in de koers van Bitcoin benadrukt. In een recente post benadrukt Rekt Capital dat Bitcoin een historisch gedrag aan het herhalen is, namelijk hetzelfde gedrag als wat zich voordeed na de Bitcoin halving van 2016.

Wat zegt Rekt Capital precies?

In de genoemde post gebruikt Rekt Capital de BTC/USD wekelijkse grafiek. Hij onthulde dat een neerwaartse trend onder de onderkant van zijn huidige re-accumulatiebereik mogelijk is binnen een tijdspanne van drie weken na de recente halvering.

Uit de door hem getoonde grafieken blijkt dat Bitcoin door de gevarenzone van drie weken na de halving heen is en dat de volgende fase van de trend mogelijk kan worden betreden, namelijk de re-accumulatie na de halvering.

Opmerkelijk is dat uit de gedeelde afbeelding in zijn X post, Rekt Capital zegt dat de gevarenzone slechts drie weken duurde, maar dat de re-accumulatie langer zou duren. 

Daarnaast onthulde hij ook in zijn bericht dat de re-accumulatie na de halvering een opwaartse beweging zal inluiden. Rekt Capital is dan ook van mening dat Bitcoin weer naar zijn all time high kan gaan (ATH).

Nadere uitleg

Daarnaast benadrukt Rekt Capital dat Bitcoin ongeveer 30 dagen voor de Bitcoin halving zijn eerste -18% pre halvering terugval ervoer. Volgens hem is dit precies hetzelfde als wat in 2016 gebeurde, die over 28 dagen plaatsvond.

Volgend op deze correlatie denkt de analist dat er een herhaling kan zijn van het trendpatroon dat in 2016 plaatsvond. Hij voorziet hierbij een neerwaartse volatiliteit rond de lage re-accumulatie voor de komende 10 dagen. Hij denkt dat de gevaarzone na tien dagen zal eindigen.

De Bitcoin koers wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $61,225.87, wat een terugval is van ongeveer 17% ten opzichte van de ATH. Het is verstandig om deze trend in de gaten te houden om te zien of deze trend zich weer voordoet.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer