Blockchain Stories
Dogecoin (DOGE) kan stijgen door whale inkopen en groeiende interesse
Dogecoin Memecoin Nieuws

Dogecoin (DOGE) kan stijgen door whale inkopen en groeiende interesse

Dogecoin maakt momenteel een flinke groei door. In de afgelopen 24 uur heeft Dogecoin (DOGE) namelijk een aanzienlijke stijging in on-chain activiteit ervaren, waarbij belangrijke metingen wijzen op een mogelijke bullish koers voor de populaire memecoin.

De toename van de Large Holders Netflow voor Dogecoin, zoals waargenomen door het crypto platform IntoTheBlock, is een indicatie van een verschuiving in het vermogen van grote houders van de cryptocurrency. Een verschuiving van negatief naar positief in de Large Holders Netflow suggereert dat grote houders meer DOGE kopen dan dat ze verkopen. 

Groeiende interesse 

Verder kan een stijging in de Large Holders Netflow ook duiden op groeiende interesse of een verschuiving in de strategie van grote spelers op de markt. De Large Holders Netflow is een belangrijke maatstaf voor het volgen van ontwikkelingen op de markt, met name voor investeerders met aanzienlijke aandelen in een bepaalde cryptovaluta.

Deze groep, die vaak aangeduid wordt als “whales”, hebben vaak een aanzienlijke invloed op de marktbewegingen vanwege hun vermogen om grote hoeveelheden van de betreffende cryptocurrency te verhandelen. Een aanzienlijk stijgende netto-instroom kan betekenen dat grote investeerders vertrouwen hebben in de toekomstige groei van Dogecoin en hun posities vergroten door meer coins te kopen. 

Meer opkopingen door whales

Opmerkelijk is dat pieken in netflow historisch gezien samenvallen met markt dieptepunten, wat duidt op aanzienlijke aankopen tijdens correcties. Wanneer het Large Holders Netflow toeneemt, zoals nu het geval is, wordt er meer opgekocht door whales, wat vaak een positief teken is voor de Dogecoin koers. 

De sterke toename van de Large Holders Inflow bevestigt verder het optimisme rond Dogecoin, aangezien de instroom naar de wallets van grote houders in de afgelopen dag met bijna 200% is gestegen, waardoor het totaal op 425,97 miljoen DOGE komt. 

Deze toename inkoopactiviteit, voornamelijk gedreven door invloedrijke spelers zoals whales en investeerders, is het zeker waard om de komende dagen in de gaten te houden.

Daling van de uitstroom 

Aan de andere kant is de uitstroom van Dogecoin uit de wallets van whales aanzienlijk afgenomen. Deze daalde namelijk van 222,14 miljoen DOGE naar 39,98 miljoen DOGE. De stijging van de Large Holders Netflow-indicator voor Dogecoin is een opmerkelijke ontwikkeling en wijst op een aanzienlijke toename van de activiteit van grote houders in de Dogecoin markt. 

De toenemende betrokkenheid van invloedrijke spelers, zoals whales en grote investeerders, zoals blijkt uit de stijging van on-chain metrics, kan verschillende implicaties hebben voor de koersontwikkeling van Dogecoin. Het feit dat deze spelers actiever worden op de markt kan zeker als positief worden omschreven. Het geeft aan dat er een groeiend vertrouwen in de toekomst van Dogecoin is. 

Ook lieten wij onlangs weten dat Dogecoin bijna een Golden Cross vormt op de grafiek.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.


Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer