Blockchain Stories
Ex PayPal topman: Bitcoin Lightning Network wordt het belangrijkste betaalnetwerk 
Bitcoin Nieuws

Ex PayPal topman: Bitcoin Lightning Network wordt het belangrijkste betaalnetwerk 

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

David Marcus, ooit de grote baas bij PayPal en een sleutelfiguur bij Facebook, deed onlangs een gedurfde uitspraak: “…het Bitcoin Lightning Network zou binnenkort het belangrijkste betalingsnetwerk ter wereld kunnen worden”. De bewering van David Marcus over de Bitcoin Lightning Network als potentieel leidend betalingsnetwerk is gedurfd, maar vooral interessant.

Als voormalig topman bij PayPal en een belangrijke speler bij Facebook, heeft Marcus aanzienlijke ervaring in de betalingssector. David Marcus en zijn team bij Lightspark zijn volledig toegewijd aan het potentieel van Bitcoin als wereldwijd betalingsplatform. 

Het Lightning Netwerk en Bitcoin

Volgens Marcus is Bitcoin een neutraal en wereldwijd bruikbaar betalingsplatform en benadrukt dat dit belangrijk is voor financiële inclusie en grenzeloze transacties. Het Lightning Network, een laag boven op de Bitcoin blockchain, is ontworpen om transacties te versnellen en kosten te verlagen.

De mogelijkheden van het Bitcoin Lightning Network zouden een grote stap voorwaarts kunnen zijn, waardoor het zowel voor personen als bedrijven gemakkelijker en goedkoper wordt om met geld om te gaan. Als het op grote schaal wordt geaccepteerd, kan het een revolutie teweegbrengen in de wijze waarop mensen en bedrijven betalingen verwerken. 

Marcus gelooft dat deze veranderingen de manier waarop er met geld omgegaan wordt aanzienlijk kan verbeteren, waardoor crypto wereldwijd toegankelijker wordt. Het uitgangspunt van Marcus benadrukt de noodzaak van naadloze integratie tussen traditionele financiële systemen en opkomende digitale financiële technologieën. 

Coinbase ook aangesloten 

Ook Coinbase, een toonaangevende crypto exchange in de Verenigde Staten, heeft zich al aangesloten bij de Lightning Network trend. Voorheen duurden Bitcoin transacties bij Coinbase 10 minuten tot twee uur en stegen de kosten tijdens drukke periodes. Dit geeft aan dat de branche geïnteresseerd is in snellere en efficiëntere blockchaintechnologie. 

Het Lightning Network verandert alles door transacties buiten de hoofdblockchain af te handelen, waardoor vrijwel directe transacties met zeer lage kosten mogelijk zijn. Viktor Bunin, een protocolspecialist bij Coinbase, is enthousiast over wat het Lightning Network betekent voor de toekomst van Bitcoin.

Hij is van mening dat hierdoor Bitcoin transacties sneller worden en Bitcoin wereldwijd bruikbaarder en toegankelijker wordt. Eerder was Marcus vol lof over het potentieel van Bitcoin als de belangrijkste valuta voor Artificial Intelligence systemen. Deze opvatting laat zien dat Bitcoin een leidende rol heeft in nieuwe technologieën. Dit kan tot nieuwe manieren om transacties af te handelen leiden.

Voordeel voor stablecoins

Lightning Labs, onder leiding van CEO Elizabeth Stark, werkt aan nieuwe functies die zijn gebouwd met behulp van de Taproot upgrade van Bitcoin uit eind 2021. Tijdens het FT Live Crypto and Digital Assets Summit sprak Stark over hoe ze werken om stablecoins en andere digitale activa mogelijk te maken op het platform van Bitcoin: 

We released an early part of the code in October and recently showed off the first-ever transaction on Lightning with an asset. We’re aiming to have crypto dollars and stablecoins on the Bitcoin blockchain,

Lightning Labs CEO Elizabeth Stark

Ze merkte op dat hoewel digitale activa doorgaans op andere blockchains draaien die hoge kosten en andere problemen kunnen hebben, het netwerk van Bitcoin super veilig en gedecentraliseerd is, waardoor het ideaal is voor stablecoins. 

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu