Blockchain Stories
Russische energie bedrijven openen jacht op private crypto miners
Nieuws

Russische energie bedrijven openen jacht op private crypto miners

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Russische energiebedrijven bereiden zich voor om particuliere crypto miners op te sporen en op te treden tegen mensen die thuis crypto minen. Dit is te lezen in een rapport uitgebracht 12 mei. Deze ontwikkeling suggereert een verhoogde aandacht van de Russische overheid en energiebedrijven voor de activiteiten rondom mining. 

Het mediabedrijf Izvestia meldde dat de Russische raad van de overheid bezig is met het voorbereiden van nieuwe voorstellen met betrekking tot mining activiteiten, die vervolgens naar het kabinet zouden worden gestuurd. 

Nieuw pakket aan cryptowetten 

Wetgevers willen de voorgestelde maatregelen in een nieuw pakket van cryptowetten vervatten. Deze wetten hebben tot doel om industriële crypto mining te legaliseren en de meeste binnenlandse exchanges te verbieden.

Het mediabedrijf liet weten dat de raad op 16 mei schriftelijke voorstellen zal sturen naar het kabinet, waarvan de verslaggevers van het mediabedrijf deze al hebben gezien. In de documenten wordt een voorstel gedaan om elektriciteitsmeter te gebruiken om vermoedelijke miners te identificeren. Data analisten zullen de “aangegeven metingen vergelijken met werkelijk elektriciteitsverbruik” met behulp van “oplossingen voor controle op afstand”.

Ook de manier hoe energiebedrijven “illegale” miners zullen beboeten staat in het document. Verder wordt er ook getracht om energiebedrijven huishoudens die zich schuldig maken aan overtredingen “hogere tarieven” te laten betalen. Deze tarieven gelden normaal gesproken voor “industriële bedrijven”.

 Adequaat optreden

Dmitry Tortev, van de Federal Antimonopoly Service van Rusland, liet het mediabedrijf weten dat de maatregel energieproviders in staat zou stellen om op te treden zonder te vrezen voor juridische gevolgen. Hij laat het volgende weten:

At present, electricity suppliers need to provide proof of crypto mining-related violations in court. That wastes these companies’ time and money. However, if a unified system for fines is developed at the federal level, this will speed up and intensify the fight against [illegal crypto mining].”

Dmitry Tortev

Crypto mining blijft buitengewoon populair in Rusland. Maar aangezien de activiteit momenteel geen wettelijke status heeft, is het minen van coins momenteel noch illegaal noch legaal. Privé mining is ook niet illegaal, en op dit moment kunnen Russische energiebedrijven alleen ingrijpen als ze vermoeden dat particulieren stroom stelen van lokale energiebedrijven.

Russische energiesysteem overbelast

In het document staat ook vermeld dat het Russische energiesysteem op veel plaatsen overbelast is. Het benadrukt de noodzaak van maatregelen om de belasting van het energiesysteem te verminderen en een stabiele en betrouwbare energievoorziening te garanderen voor zowel huishoudens als industriële gebruikers.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu