Blockchain Stories
Waarom was de crypto en met name Bitcoin gisteren positief? 
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Waarom was de crypto en met name Bitcoin gisteren positief? 

De wereldwijde marktkapitalisatie van cryptocurrency is de afgelopen 24 uur met ongeveer 1,8% gestegen. Dit is een bescheiden herstel sinds het begin van het weekend.

Gisteren rond deze tijd hing Bitcoin (BTC) net boven de $60.000. Op het moment van schrijven was de BTC waarde $63.000, een stijging van ongeveer 3,9% op de dagelijkse grafiek.Maar is er een speciale reden voor deze kleine stijging? En zal het standhouden?

Waarom stijgt Bitcoin nu precies?

Als we de gegevens van Coinglass bekijken, zien we dat Bitcoin de meest geliquideerde crypto van de afgelopen dag is. Zo is er in totaal meer dan $36 miljoen verdwenen, met name naar Binance (BNB).

Deze statistieken suggereren dat traders actief reageren op de prijswijzigingen met overeenkomstige veranderingen in de marktposities. Dit duidt erop dat de markt zeer gevoelig is voor externe en interne veranderingen qua sentiment.

image 16
Bron: Coinglass

Op het moment van schrijven staat Bitcoin toch in het groen en gaat het omhoog. Op basis van de gegevens van Coinglass blijkt ook dat het CME met meer dan 3% is toegenomen in de afgelopen 24 uur. Daarnaast is de spot netflow bijna $140 miljoen over dezelfde tijdsperiode.

image 15 1
Bron: Coinglass

Een andere reden waarom Bitcoin stevig staat, is de Amerikaanse economische data die op 14 mei wordt vrijgegeven. Gezien het negatieve patroon dat Jerome Powell dit jaar heeft vastgesteld, hebben rentebesluiten bewezen bullish te zijn voor Bitcoin. Dit aangezien renteverlagingen voorlopig niet aan de orde zijn.

Ondertussen ervaren Bitcoin holders de bullmarkttrend van 2021, zoals gesuggereerd door sommige on-chain data. Op dit moment verhogen langetermijnhouders (LTH’s) hun BTC bezit nadat ze eerder dit jaar verkocht hadden. 

De gegevens suggereren dat, vergelijkbaar met medio 2021, deze langetermijnhouders proberen een groter aandeel van de BTC-voorraad te verwerven. Ze zien de lage Bitcoin prijzen als een kans om meer munten te kopen tegen een koopje, om ze vervolgens te verkopen wanneer de marktenthousiasme toeneemt. 

Een patroon kan worden herleid uit 2018 en 2021, waarbij een terugkerende cyclus te zien is waarbij langetermijnhouders kopen tijdens marktdieptepunten en verkopen tijdens hoogtepunten. Ondanks deze cycli is er een merkbare, aanhoudende trend waarbij een steeds groter deel van Bitcoin wordt gehouden door langetermijnhouders.

Bitcoin’s huidige positie

Naar aanleiding hiervan hebben wij TradingView geanalyseerd voor BTC/USD. Deze grafiek onthult een sterk weerstandsniveau rond de $68.000, dat BTC de afgelopen maand meerdere keren heeft getest zonder een aanhoudende doorbraak. 

Daarentegen is een duidelijk steunniveau zichtbaar nabij het $60.000-niveau, waarbij, als Bitcoin daaronder valt, verdere correcties naar $55.000 en verder kunnen worden waargenomen.

De frequente en relatief grote prijsschommelingen binnen korte perioden (zoals te zien aan de grootte van de candlesticks) benadrukken de aanhoudende volatiliteit op de Bitcoin-markt. 

image 15 2
Bron: TradingView

Dit patroon suggereert een handelaarsmarkt, waar kortetermijnwinsten kunnen worden behaald op basis van snelle bewegingen. Volgens de laatste gegevens ervaart de prijs nog een terugtrekking naar het opwaartse steunniveau. Dit kan duiden op een andere potentiële koopkans als het patroon zich houdt zoals eerdere gevallen suggereren. Al met al hebben de bears nog steeds de controle.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer