Blockchain Stories
BNB verwachting, Lees hier meer over BNB in een hectische week
Altcoin Binance Coin Nieuws Technische Analyse

BNB verwachting, Lees hier meer over BNB in een hectische week

Als we kijken naar de top vijf cryptocurrencies qua marktkapitalisatie, zien we dat deze de afgelopen zeven dagen een daling hebben ondergaan. Binance (Ticker: BNB) heeft de kleinste daling vertoond.

Binance Coin toont minder daling vergeleken met de rest

Op basis van onze analyse van de BNB koers, lijkt BNB de enige crypto onder de top vijf cryptocurrencies die de afgelopen zeven dagen tot het moment van publiceren geen significante daling heeft ervaren.

In tegenstelling tot BNB zagen we dat Bitcoin (Ticker: BTC) en Ethereum (Ticker: ETH) dalingen hebben gehad van respectievelijk 3% en 7% in dezelfde periode. BNB zag juist een kleine stijging van 1% in de afgelopen zeven dagen.

Analyse van de BNB op basis van technische indicatoren

We hebben aan de hand van dit sentiment de dagelijkse prijstrend van BNB de afgelopen zeven dagen bekeken. Dit wijst op een gebrek aan beweging, waardoor het verklaarbaar is dat er geen opwaartse of neerwaartse trend aanwezig is.

image 15
Bron: TadingView

Op het moment van schrijven werd BNB verhandeld rond de $592, met een daling van 0,57% in de afgelopen 24 uur. 

Ook de Bollinger Bands analyse suggereert een periode van lage volatiliteit. De beweging leek relatief stabiel en ontbrak aan significante schommelingen.

Hoewel deze stabiliteit als positieve indicator kan worden weergegeven, suggereert het ook een potentieel voor toegenomen volatiliteit op korte termijn. Verder gaf de Relative Strength Index (RSI) een aanhoudende bullish trend aan voor BNB, met de RSI net onder de 55 en zonder significante afwijkingen.

Negatief sentiment domineert BNB

We hebben vervolgens ook naar de Funding Rate van BNB gekeken op Coinglass en deze gaf een negatieve waarde aan. Hieruit kunnen we opmaken dat er een overheersende verkopersdominantie is in de BNB koers.

Met een waarde van ongeveer -0,0092% op het moment van publiceren, was de Funding Rate eerder gedaald tot een dieptepunt van -0,0218%.

Op basis van deze cijfers kunnen we aannemen dat de meeste traders shortposities innemen op BNB, waardoor er verdere prijsdalingen verwacht worden. Daarnaast versterkt de liquiditeitspositie dit sentiment. Met een liquidatievolume van shortposities van ongeveer $153 vergeleken met het liquidatievolume van longposities op $243.

image 14
Bron: Glassnode

Echter, een significante opwaartse prijstrend zou deze shortposities potentieel kunnen liquideren, wat een risico vormt voor traders die inzetten op een daling van de BNB prijs.

Het is dus goed om in de gaten te houden wat BNB de komende periode gaat doen. Het lijkt vooralsnog erg stabiel, maar mijn verwachting is dat er binnenkort een neerwaartse of opwaartse trend in aantocht komt. Zodra wij hier meer over weten, zullen we dit direct melden op onze blog.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer