Blockchain Stories
Sonne Finance hack van $20 miljoen, hacker probeert fondsen weg te sluizen
Altcoin Nieuws

Sonne Finance hack van $20 miljoen, hacker probeert fondsen weg te sluizen

Sonne Finance, een protocol voor gedecentraliseerde liquiditeitsmarkten op de Optimism en Base blockchains, is vandaag gehacked. De aanval, die vroeg in de ochtend op 15 mei werd gedetecteerd door blockchainbeveiligingsbedrijf Cyvers, heeft geleid tot een flink financieel verlies en een tijdelijke opschorting van activiteiten op het Optimism netwerk.

Meer dan $20 miljoen aan crypto gestolen

Aanvankelijk meldde Cyvers dat er 3 miljoen dollar gestolen was uit Sonne’s contracten voor USD Coin (USDC) en Wrapped Ethereum (WETH) op hun Optimism keten. Deze schatting veranderde snel en binnen een half uur corrigeerde Cyvers de schatting naar een verlies van 20 miljoen dollar.

Als reactie hierop heeft Sonne Finance alle marktactiviteiten op het Optimism netwerk gepauzeerd, maar de markten op de Base blockchain blijven actief (en veilig).

Hacker probeert fondsen weg te sluizen

Na de ontdekking van de hack werkte Sonne Finance nauw samen met Cyvers om de aanval verder te onderzoeken. Het protocol onderzoekt momenteel alle opties om de gestolen fondsen terug te vorderen, waaronder het onderhandelen over een bug bounty met de hacker. In dat geval retourneert de hacker meestal het grootste deel van de gestolen fondsen en behoudt een klein percentage als beloning voor het ontdekken van een beveiligingslek.

Ondanks deze inspanningen lijkt de hacker niet geneigd te zijn tot onderhandelen. Volgens blockchainonderzoeker PeckShield heeft de hacker al een groot deel van de buit (7,8 miljoen dollar) verplaatst naar een nieuw wallet adres.

Vervolgens wisselde de hacker 56 Wrapped Bitcoin (WBTC) om voor ongeveer 1.185 Ethereum (ETH) en 183.000 Dai (DAI), wat suggereert dat er een poging wordt gedaan om de fondsen weg te sluizen.

Deze hack laat weer de kwetsbaarheden binnen de sector zien van Decentralized Finance (DeFi).

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer