Blockchain Stories
Effect van ETFs op Bitcoin koers: Miljoenen dollars aan extra instroom
Bitcoin Nieuws

Effect van ETFs op Bitcoin koers: Miljoenen dollars aan extra instroom

Spot Bitcoin ETFs (Exchange Traded Funds) in de Verenigde Staten hebben de afgelopen tijd een aanzienlijke toename van dagelijkse instroom gezien. In totaal hebben ze een dagelijkse netto-instroom van $302,97 miljoen geregistreerd, wat de hoogste instroom is sinds 3 mei. 

Door de grote hoeveelheid instroom in de markt gaat ook de Bitcoin koers groeien. Naarmate er meer geïnvesteerd wordt in ETFs, zal het effect op de koers van de Bitcoin ook steeds groter worden. 

FBTC van Fidelity staat bovenaan

Als koploper van de spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten, staat de FBTC van Fidelity bovenaan de lijst met instroom met een instroom van $131 miljoen op dagelijkse basis. Dit blijkt uit de gegevens van SoSoValue

Echter, dit is niet de enige ETF die een enorme stijging in instroom heeft ervaren. Zo was de spot ETF van Bitwise een instroom van $86 miljoen, terwijl ARKB van Ark Invest en 21Shares een mooie $39 miljoen netto-instroom genereerden. 

Ook de grootste Bitcoin ETF op de markt, de GBTC van Grayscale, heeft deze woensdag een flinke instroom ervaren van $27 miljoen. Bijzonder is dat de op één na grootste ETF geen kapitaalstromen registreerde. 

In de tussentijd rapporteerden de ETFs van Valkyrie, VanEck, Franklin Templeton, WisdomTree en Invesco/Galaxy Digital allemaal een eencijferige netto-instroom. Bijzonder hieraan is dat het erop lijkt dat de instroom dus vooral gericht is op enkele ETFs in de Verenigde Staten, terwijl er veel opties zijn. 

Crypto analist over de instroom

Rachael Lucas, crypto analist bij BTC Markts heeft in een weekanalyse het volgende aangegeven:

“De grote instroom suggereert dat beleggingsadviseurs en hedgefondsbeheerders BTC ETFs als een unieke hedge beschouwen, die diversificatievoordelen bieden die traditionele activaklassen niet kunnen bieden.”

Dit statement laat in principe weten dat het vertrouwen in de Bitcoin weer flink aan het stijgen is. Helemaal nu beleggingsadviseurs en hedgefondsbeheerders vertrouwen laten blijken, betekent dit veel positiefs voor de markt. 

ETF handelsvolume is gedaald sinds maart

Het handelsvolume van spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten is, ondanks de grote netto-instroom, gestaag gedaald sinds maart. In maart is het handelsvolume voor de BTC ETFs enorm gestegen, waardoor een piek is bereikt. 

Na deze piek is het handelsvolume langzaam maar zeker weer naar beneden gegaan. Over het algemeen betekent dit veel positiefs voor de Bitcoin markt, want een lager handelsvolume betekent met ETFs over het algemeen dat meer mensen de ETFs vast blijven houden. 

Het vasthouden van activa als ETFs is een teken dat er veel vertrouwen is in de markt. Hoe dan ook betekent dit nog niet dat de koers zomaar zal gaan stijgen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer