Blockchain Stories
Bloomberg: Coinbase gaat zich richten op zelfbeheerde pensioenfondsen
Coinbase Crypto Exchange Nieuws

Bloomberg: Coinbase gaat zich richten op zelfbeheerde pensioenfondsen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Coinbase is van plan om een nieuwe dienst aan te bieden in Australië die zich gaat richten op zelfbeheerd pensioen. Het is niet nieuw dat er veel crypto omgaat in de zelfbeheerde pensioensector. 

Op het moment gaat er bijna 1 miljard Australische dollar, $664 miljoen, in de pensioensector volgens de Australian Taxation Office. Dit is al een flinke stijging ten opzichte van de cijfers in 2019, waar deze cijfers op 197 Australische dollar, $131,5 miljoen, neerkwamen. 

Coinbase tegen Bloomberg

De Asia-Pacific Managing Director van Coinbase, John O’Loghlen, heeft in een interview met Bloomberg de plannen van de exchange toegelicht. Zo laat hij weten:

“We werken aan een aanbod om deze klanten op eenmalige basis heel goed van dienst te zijn.”

O’Loghlen laat hierbij weten dat Coinbase een dienst aan het ontwikkelen is die zich specifiek richt op de Australische zelfbeheerde pensioensector. Hierbij willen ze de beheerders van fondsen helpen met belegger in crypto. Zo laat hij tijdens het interview weten:

“Zelfbeheerde pensioenfondsen kunnen misschien maar één toewijzing doen, deze vaststellen en vergeten. Wij werken aan een aandbod om deze klanten op eenmalige basis heel goed van dienst te zijn, zodat ze zaken met ons kunnen doen en bij ons kunnen blijven.”

De Australische pensioensector en crypto

De relatie van de crypto markt en de Australische pensioensector en gepensioneerden is niet bepaald nieuw. Sinds maart 2019 gaat de hoeveelheid zelfbeheerde fondsen in Australië die crypto vasthouden steeds verder omhoog. 

Uit gegevens van de Australian Taxation Office blijkt dat bijna 1 miljard Australische dollar toe wordt gewezen aan crypto in de zelfbeheerde fondsen, wat neerkomt op $664 miljoen. Dit is een enorme stijging van net geen 500%. In 2019 werd er een totaal van 197 miljoen Australische dollar vastgehouden, wat neerkomt op $131,5 miljoen. 

Volgens een rapport van Reuters blijkt dat veel Australiërs die pensioen beleggen in crypto honderden miljoenen dollars verlies maakten. Dit lijkt ze echter niet te boeien, aangezien enkele Australiërs statements hebben gemaakt waaruit blijkt dat ze door willen gaan met beleggen van pensioen in crypto. 

Belangstelling voor crypto in de pensioensector

Er is over het algemeen veel belangstelling voor crypto in de zelfbeheerde pensioensector. Dit wordt met name gedreven door het momentum dat de cryptosector heeft gekregen na de goedkeuring van crypto ETFs in de Verenigde Staten. 

O’Loghlen maakt ook een statement over de ETFs:

“We zien dit niet als het kannibaliseren van de ETF-spelers, maar meer als een opkomend tij en een belangstelling die groot genoeg is voor iemand om via zijn eigen zelfbeheerde portal binnen te komen.”

Nu Coinbase aan de slag gaat met het versimpelen van een crypto belegging voor pensioenfondsen, is de kans groot dat als dit een succes is dat ze deze diensten ook in andere landen aan willen bieden. 

De kans is dus aanwezig dat bij een succes dat Coinbase pensioendiensten ook in Nederland mogelijk gaat maken. Echter, over de toekomst van dit project is nog vrij weinig duidelijk.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu