Blockchain Stories
Fantom (FTM) koers stijgt 25% in de afgelopen week, waarom is dat?
Altcoin Nieuws

Fantom (FTM) koers stijgt 25% in de afgelopen week, waarom is dat?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente prijsstijging van Fantom in de afgelopen week valt op bij belggers. Tijdens een zeer volatiele week lijkt Fantom een van de best presterende assets van de afgelopen week. Waarom is dat?

Op het moment van schrijven is de prijs van Fantom ongeveer $0.88, wat een stijging van bijna 3% in de afgelopen 24 uur is. Dit valt nog enigszins mee, maar in de afgelopen week steeg de koers van Fantom met maar liefst 25,4%.

Waarom stijgt de Fantom koers?

Een belangrijke reden voor deze opwaartse trend is de langverwachte Sonic Network update, die naar verwachting grote verbeteringen kan brengen voor Fantom. Deze update belooft vooral de schaalbaarheid van het netwerk te verbeteren zonder dat er een hard fork aan te pas komt.

Het Sonic Network wordt gelanceerd als een nieuwe blockchain met de native token S. Dit is een layer-1 chain met een layer-2 bridge die verbonden is met Ethereum. Houders van FTM kunnen hun tokens omwisselen voor S, dit wordt waarschijnlijk in een 1:1 verhouding.

Ook zal er mogelijk een S airdrop komen, waarbij actieve gebruikers gratis S kunnen ontvangen. Veel voorstellen moeten nog goedgekeurd worden en zijn dus nog niet zeker. Wanneer de token holders gestemd hebben, kan de update doorgevoerd worden. Het is nog onbekend wanneer dat zal zijn.

De koersstijging volgde na het bekendmaken van de update, wat aantoont dat positief nieuws over technologische vooruitgang nog steeds een sterke invloed heeft op de prijzen in de cryptomarkt.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.


Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu