Blockchain Stories
​​Arbitrum verslaat Polygon, wat is de volgende stap voor beide?
Altcoin Nieuws

​​Arbitrum verslaat Polygon, wat is de volgende stap voor beide?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Als de accumulatie die Arbitrum (Ticker: ARB) de afgelopen maanden heeft ervaren een indicatie is, dan zou een andere Ethereum L2 zoals <a href="https://www.blockchainstories.com/koers/MATIC/matic-network/”>Polygon (MATIC) voorzichtig moeten zijn. Hierover schrijven we in dit artikel meer, want een ding is zeker, het is de moeite waard om Arbitrum in de gaten te houden.

Sterke accumulatie in Arbitrum

Meerdere keren hebben we gezien hoe investeerders grote hoeveelheden ARB hebben gekocht. Hoewel de activiteit op een gegeven moment vertraagde, werd er op 17 mei opnieuw aanzienlijke accumulatie waargenomen. 

Volgens Arbiscan kocht een whale op 17 mei 4,17 miljoen ARB. Deze koper is al sinds juli 2023 in de token geïnteresseerd. In totaal houden holders voor $6,15 miljoen aan de token vast, ondanks dat ze eerder wat hebben verkocht.

Beide tokens dalen, maar een heeft de overhand

Aankopen als deze suggereren overtuiging in de langetermijnprestaties van de token, iets waar Polygon moeite mee heeft gehad. Wat betreft de prijs heeft MATIC 29,23% van zijn waarde verloren op jaarbasis. ARB was echter slechter af met een daling van 40,86%.

image 40
Bron: CoinMarketCap

Netwerkgroei en prijsperspectieven

Afgezien van de prijs geven andere aspecten van de individuele crypto’s inzicht in hun potentiële toekomstige prestaties. Ten eerste vergeleek ik de netwerkgroei. Deze metriek toont het aantal nieuwe wallets dat transacties maakt op het netwerk.

Op dit moment was de netwerkgroei van Arbitrum 1526, terwijl die van Polygon 225 was. Het significante verschil bewijst dat investeerders de voorkeur hebben voor Arbitrum. Als dit zo doorgaat, zou de prijs van ARB een goede boost kunnen krijgen. Bovendien is de token erin geslaagd de grens van $1 te overschrijden.

image 41
Bron: Santiment

Marktkapitalisatie en vooruitzichten op de lange termijn

Ondanks het potentieel dat Arbitrum heeft getoond, kan het moeilijk zijn om de marktkapitalisatie van Polygon in te halen. Op dit moment bedraagt de marktkapitalisatie van Arbitrum $2,69 miljard, terwijl die van Polygon een stuk hoger ligt, namelijk $7,0 miljard. 

Om dergelijke hoogten te bereiken, moet de prijs van ARB voorbij $3,50 bewegen. Maar dat zou vereisen dat MATIC onder $1 blijft. Op basis van onze analyse zou Arbitrum waarschijnlijk Polygon blijven overtreffen qua transacties. Ook zou dit een betere prestatie kunnen stimuleren dan MATIC.

Toekomstperspectief afhankelijk van Ethereum

Op de lange termijn zou de prijs van ARB en MATIC afhankelijk kunnen zijn van Ethereum, aangezien beide L2’s van de blockchain zijn. Als de prijs van ETH stijgt, zouden hoogstwaarschijnlijk ARB en Polygon ook stijgen. Aan de andere kant zou een daling in de waarde van ETH een daling in de prijzen van de tokens kunnen veroorzaken.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Voorspelling voor de toekomstige waarde van Dogecoin

Julian Smits

Bitcoin marktcyclus analyse: dit verwacht Daan Crypto van de markt

Thanh Lanh Tran

Hier zijn de belangrijke instappunten voor WIF

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu