Blockchain Stories
Whale update: $1 miljard aan Toncoin, hoe nu verder?
Altcoin Nieuws

Whale update: $1 miljard aan Toncoin, hoe nu verder?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Toncoin (Ticker: TON) heeft de afgelopen weken een toename gezien in de activiteit van grote wallet holders op het netwerk, zoals blijkt uit een nieuw rapport van CryptoQuant analist Joao Wedson.

Toename van activiteit bij whales

In het rapport bleek dat de transacties van whales, die tussen de 100.000 en 1 miljoen TON in bezit hadden, de grens van $1 miljard hebben overschreden.

Dit wijst op aanzienlijke activiteit onder de grootste adressen op het netwerk.

Joao Wedson

Hoewel de kleinere transacties onder de 100 TON het overgrote deel van de totale activiteit op het Toncoin netwerk uitmaken, is hun impact relatief laag. Deze transacties vertegenwoordigen ongeveer 4 tot 5 miljoen TON die op de blockchain worden verplaatst. 

In tegenstelling hiermee vertegenwoordigen grote transacties tussen 100.000 en 1 miljoen TON meer dan de helft (53%) van het totale volume van het netwerk. Bovendien vertegenwoordigen transacties die meer dan 1 miljoen TON overschrijden momenteel 30% van het totale volume van Toncoin.

TON whales falen om de trend te veranderen

Ondanks de toename van de activiteit van whales op het netwerk staat TON op het punt om de onderste trendlijn van zijn oplopende grafiek te doorbreken, wat sinds het begin van de maand een belangrijk support niveau is.

Wanneer de prijs van Toncoin op deze manier zich ontwikkelt, geeft dit aan dat de verkoopdruk de koopdruk overtreft en dat een prijsdaling mogelijk aanstaande is. De recente daling van TON onder zijn 20-daagse Exponential Moving Average (EMA) vergroot de kans op een prijsdaling.

Recente ontwikkelingen en prijsanalyse

Op basis van de prijsbewegingen van Toncoin op een dagelijkse grafiek blijkt dat de prijs van TON op 17 mei onder zijn 20-daagse EMA dook, wat de eerste keer was sinds de maand begon. 

Dit snijpunt is belangrijk omdat het suggereert dat de prijs van TON op het moment van schrijven onder zijn gemiddelde prijs van de afgelopen 20 dagen is gezakt. Het markeert een verschuiving naar een neerwaarts momentum en een mogelijke daling van de prijs van Toncoin.

Sindsdien is de waarde van TON met 3% gedaald. Volgens onze TON koers was de waarde op het moment van schrijven $6.42. Ter bevestiging van de stijging van de bearish sentimenten, stond de MACD lijn van TON op het punt om onder zijn signaallijn te vallen op het moment van schrijven. 

Wanneer dit gebeurt, zou dit betekenen dat de kortetermijn EMA van de munt onder zijn langetermijn EMA is gekruist, wat een verlies van opwaartse momentum aangeeft.

image 41 1
Bron: TradingView

Als TON de ondersteuning doorbreekt, zou de prijs onder $6 kunnen dalen en wordt verwacht dat de koers richting $5.70 gaat. Als dit echter in goede staat wordt doorbroken, staat een rally richting $6.70 op de planning.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu