Blockchain Stories
AI crypto’s trending, staan RNDR, GRT en INJ bovenaan je lijst?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

AI crypto’s trending, staan RNDR, GRT en INJ bovenaan je lijst?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

AI cryptocurrencies zijn een sector die veel aandacht krijgt. De opkomst van AI via tools zoals ChatGPT, Fireflies, Midjourney, SaneBox en vele anderen helpt bij de automatisering van dagelijkse taken op de werkplek en bij innovatie.

Gecombineerd met de relatief jonge aard van deze sector vragen velen zich af of dit de niche is om de volgende verborgen parel te vinden.

De top vijf munten in de AI sector, volgens onze koers statistieken, hebben een totale marktkapitalisatie van $21,2 miljard.

Om deze reden hebben we besloten om de on chain metrics van drie AI crypto’s te analyseren, namelijk Render (Ticker: RNDR), The Graph (Ticker: GRT) en Injective (Ticker: INJ). Maar welke van deze munten ziet er bullish uit?

Korte introductie

RNDR heeft op het moment van schrijven in de afgelopen 7 dagen een stijging van 9,02% doorgemaakt, GRT 27,91% en INJ 29,32%. Dit is belangrijk omdat wanneer de markt vertrouwen heeft in een altcoin, deze over het algemeen grotere winsten behaalt in vergelijking met bijvoorbeeld Bitcoin.

Op het moment van schrijven hebben zowel INJ als GRT een bearish marktstructuur op de 1-daagse grafiek. Ondertussen vormde RNDR een korte termijn range onder het $11,3 support niveau.

Wat doen deze crypto’s nu precies?

Render Network is peer to peer en maakt gebruik van de blockchain om GPU renderkracht te benutten. Het doel is om GPU cloudrendering te democratiseren en efficiënter en schaalbaarder te maken.

The Graph is een indexeringsprotocol dat ontwikkelaars in staat stelt om openbare gegevens te vinden en te gebruiken voor het bouwen van gedecentraliseerde apps (dApps). Het doel is om de kosten voor ontwikkelaars te verlagen met marktgegevens en de server uptime te verbeteren.

Injective is een gedecentraliseerde exchange op de Cosmos blockchain die cross margin trading, futures en forex mogelijk maakt. Het is gebouwd als een Layer 2 applicatie en maakt gebruik van cross chain bridges om handelaren toegang te geven tot activa.

De on chain metrics van de drie AI crypto’s

RNDR had de afgelopen drie weken een stijgende trend van dagelijkse actieve wallets. Wel was de ontwikkelingsactiviteit extreem laag, namelijk 0,048. Het gewogen sentiment was negatief en is grotendeels gebleven sinds 22 maart. Aan de andere kant vertoonde de gemiddelde hold periode een stijgende trend, wat wijst op marktbrede accumulatie. De MVRV ratio was bijna nul, wat wijst op lichte winsten voor holders.

image 54 4
Bron: Santiment

GRT zag sinds begin maart een neerwaartse trend in zijn dagelijkse actieve adressen. Aan de andere kant was de ontwikkelingsactiviteit hoger, namelijk 12,17 met een piek van 39,4 in mei. Het gewogen sentiment is de afgelopen week toegenomen, maar was op het moment van schrijven negatief. GRT zag ook een stijgende trend in de gemiddelde hold periode en een positieve MVRV ratio.

image 54 3
Bron: Santiment

Injective had een drastische neerwaartse trend in actieve gebruikers, vooral vergeleken met de pieken in december. De ontwikkelingsactiviteit was ook laag, op 3,69 op het moment van schrijven, en het gewogen sentiment was negatief. De gemiddelde hold periode was ook in een gestage neerwaartse trend en benadrukte verkoopdruk.

image 54 2
Bron: Santiment

Kortom, ik kies voor Render Network

Met zijn hoge dagelijkse actieve gebruikers, accumulatie trends en stijgende prijzen vanaf de recente dieptepunten, heeft Render Network een goede kans om de andere twee in de komende weken te overtreffen.

Alle projecten zijn verkrijgbaar bij Bitvavo en Bybit.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu