Blockchain Stories
Hoe het Amerikaanse presidentschap de crypto koersen kan beïnvloeden
Nieuws

Hoe het Amerikaanse presidentschap de crypto koersen kan beïnvloeden

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Sommige zaken lijken op het eerste oog niks met elkaar te maken hebben. Dit geldt bijvoorbeeld voor het Amerikaanse presidentschap en de crypto koersen. Deze twee zaken lijken op het eerste oog los van elkaar te staan, maar niks is minder waar.

Aangezien er in dit jaar weer nieuwe verkiezingen op het programma staan, is het uiterst interessant om eens naar het verband tussen beide onderwerpen te kijken.

Wat is de rol van de Amerikaanse president?

Wereldwijd is de rol van de Amerikaanse president gigantisch. Amerika bemoeit zich immers met elk incident en elke oorlog wereldwijd. Dat is maar goed ook, aangezien Amerika zeker in de afgelopen jaren toch veel probeert te bemiddelen.

Ook in de financiële wereld is de rol van de Amerikaanse president erg groot. Dit heeft alleen met het bruto binnenlandse- en buitenlandse product van Amerika te maken. Ontzettend veel landen zijn min of meer afhankelijk van de economische samenwerking met Amerika.

De invloed van de Amerikaanse president op de cryptowereld mag ook niet onderschat worden. Deze president wijst namelijk onder meer de voorzitter van de toezichthouder SEC aan. Ook wijst deze president de minister van Financiën aan. Dit zijn dus twee posities die de president min of meer naar eigen inzicht in kan vullen. Daarmee kan de president dus al forse invloed uitoefenen op het beleid rondom crypto.

De rol van crypto in de economische wereld

De invloed van de Amerikaanse president op de cryptowereld is groot. Dit heeft alleen al met de bovengenoemde toewijzingen te maken, maar ook met de toenemende rol van crypto in de economische wereld. Het beste bewijs van deze toenemende rol is de komst van de Bitcoin ETF en de mogelijke komst van een Ethereum ETF. De komst van deze ETF’s heeft de deur voor andere ETF’s flink geopend. Dit kán op termijn ontzettend positief zijn voor de cryptowereld.

Feit is dat crypto meer en meer besproken wordt, zowel in de internationale- als in de nationale politiek. Wat hierbij opvalt, is dat bijvoorbeeld Joe Biden zich hier maar weinig over uitspreekt. Joe Biden heeft nagenoeg nooit iets gezegd over crypto, Bitcoin en mining. Met uitzondering van één tweet, maar die plaatste hij al jaren geleden.

Wat nog meer opvalt, is dat Donald Trump crypto in lijkt te zetten als een nieuw wapen. Begin mei sprak hij namelijk de legendarische woorden ‘If you’re in favor of crypto, you better vote for Trump’, aldus Politico.com.

Wat Donald Trump hiermee wil zeggen? Vooral dat hij een grotere voorstander van crypto is dan Joe Biden. Met deze uitspraak probeert hij uiteraard de stemmen te winnen van mensen die in crypto geloven. Aangezien deze groep steeds groter wordt, lijkt dit een meer dan slimme zet van Trump te zijn.

Al met al kunnen we concluderen dat het Amerikaanse presidentschap de cryptokoersen flink kan beïnvloeden. Komt Biden of Trump aan de macht vanaf november 2024? Dit kán zeker een grote invloed hebben op de ontwikkeling van de crypto koersen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Hoe de nominatie van Kamala Harris de verkiezingen kan beïnvloeden

Timo Bruinsma

Helium bereikt $5,04: Wat veroorzaakt de stijging?

Timo Bruinsma

CoinShares signaleert een grote instroom in digitale valuta

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu