Blockchain Stories
Bitcoin zal een prijs correctie zien voordat het $70K passeert
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin zal een prijs correctie zien voordat het $70K passeert

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) investeerders zaten gespannen te wachten terwijl de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie opnieuw richting $70k bewoog.

Het kan echter even duren voordat Bitcoin dat niveau opnieuw bereikt, aangezien onze analyse wijst op een prijsdaling in de komende dagen.

Bitcoin heeft problemen in het vooruitzicht

Op basis van onze gegevens zagen we dat de prijs van Bitcoin in de afgelopen zeven stijgen met ongeveer 1,5% is gestegen. Op het moment van schrijven was de BTC koers $67.339,71 met een marktkapitalisatie van meer dan $1,369 biljoen. Het opwaartse traject gaf investeerders hoop dat BTC opnieuw $70k zou bereiken.

Ali, een populaire crypto analist, plaatste echter onlangs een tweet die iets anders suggereerde. Hij noemde de TD sequential indicator, die een verkoopsignaal aangaf, wat duidt op een prijsdaling. Elke keer dat de indicator koop/verkoopsignalen gaf sinds februari, heeft de BTC prijs aanzienlijke bewegingen gezien. Om deze reden hebben wij Bitcoin nader bekeken om te zien of een prijscorrectie op komst is.

Als eerste hebben we gekeken naar de CryptoQuant gegevens. Hieruit blijkt dat de verkoopdruk op BTC toeneemt omdat de Exchange Reserve steeg. De Exchange Netflow Total was hoog vergeleken met het zevendaagse gemiddelde, wat verder wijst op een bearish sentiment. Daarnaast was BTC’s lijn rood, wat betekent dat meer investeerders met winst verkochten. In het midden van een bullmarkt kan dit wijzen op een markttop.

image 69
Bron: CryptoQuant

De ULP onthulde dat investeerders in een “geloof fase” zitten, waarin ze ongerealiseerde winsten hadden. Een andere bearish metric was de Fear and Greed Index, die aangaf dat de markt in een “extreme greed” positie verkeerde. Telkens wanneer de metric dat niveau bereikt, nemen de kansen op een prijscorrectie toe.

image 69
Bron: Alternative.me

De vooruitzichten van Bitcoin

Ook hebben we gekeken naar de dagelijkse grafiek om te zien wat technische indicatoren suggereerden over Bitcoin. Volgens onze analyse zag de BTC Money Flow Index (MFI) een scherpe daling. De Relative Strength Index (RSI) bewoog de afgelopen dagen zijwaarts. Bovendien bewoog de Chaikin Money Flow (CMF) naar beneden, wat aangeeft dat BTC mogelijk een correctie zal ondergaan voordat de prijs opnieuw $70k bereikt. Wel bleef de MACD in het voordeel van de kopers, aangezien deze een bullish overhand in de markt toonde.

image 70
Bron: TradingView

We keken vervolgens naar de gegevens van Hyblock Capital om te bepalen waar de BTC prijs zou kunnen dalen als er daadwerkelijk een prijscorrectie plaatsvindt. We ontdekten dat BTC support heeft rond het $68,8k-niveau, aangezien liquidatie op dat niveau sterk zou toenemen. Als BTC die steun niet weet te houden, kan de prijs opnieuw dalen naar $64,4k.

image 70 1
Bron: HyblockCapital

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu