Blockchain Stories
Bitcoin mining wordt moeilijker, wat is de impact op de prijs van BTC?
Bitcoin Mining Nieuws

Bitcoin mining wordt moeilijker, wat is de impact op de prijs van BTC?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Volgens on chain data van Glassnode is de mining moeilijkheidsgraad van Bitcoin (Ticker: BTC) gestegen naar een extreem hoog niveau sinds de dieptepunten van 22 mei. De moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining meet hoe uitdagend en tijdrovend het is om de juiste hash voor elk blok te vinden.

image 79
Bron: Glassnode

De moeilijkheidsgraad van mining beïnvloedt niet altijd de waarde van BTC, maar het heeft wel invloed op de waarde. Een toename in moeilijkheidsgraad zorgt namelijk voor een stijging in hash power. Hierdoor worden blocks langzamer opgelost en kan de bloktijd oplopen tot wel 10 minuten.

Qua prijs kan een toename in hash rate bullish zijn omdat miners wellicht aangetrokken worden om meer transacties op het netwerk te valideren.

Als de moeilijkheidsgraad stijgt, stijgt ook de omzet

Als de hash rate van Bitcoin hoog is, is dit een teken van een veilig en gezond netwerk. Het kopen van Bitcoin is dan een geruststelling voor de lange termijn, mits er een bullish sentiment heerst.

Een grote daling in hash rate impliceert mogelijke risico’s voor het netwerk. In dergelijke situaties kunnen miners moeite hebben om winst te genereren.

image 80
Bron: Glassnode

Zoals verwacht was de stijging in moeilijkheidsgraad en hash rate te zien in de omzet van miners. Op het moment van schrijven onthulde on-chain data dat de omzet van miners een waarde had van 558.057 BTC. Dit suggereert dat er meer transacties op de blockchain waren in vergelijking met 21 mei.

Niet iedereen is aan het HODLen

Vervolgens hebben we de Miner Net Position Change bekeken. Op het moment van schrijven had deze metric een waarde van -2.748,69 BTC. De Miner Net Position Change volgt de 30-daagse verandering van de Bitcoin voorraad die wordt aangehouden in miner wallets.

Wanneer deze metric positief is, betekent het dat miners meer Bitcoin aan het accumuleren zijn. De recente daling, die al twee weken aan de gang is, betekent echter dat miners hun holdings aan het verzilveren zijn.

Op het moment van schrijven was de BTC koers $68.757, met een waardestijging van 2,60% in 24 uur. De prijsactie is de moeite waard om in de gaten te houden, aangezien Bitcoin holders in de toekomst naar andere mogelijkheden kunnen zoeken om uit te cashen.

BTC in circulatie daalt

Ook hebben we naar de 24-uurs actieve wallets gekeken. Volgens Santiment waren er 747.000 actieve wallets op het Bitcoin netwerk in 24 uur, wat een stijging is.

Voor de prijs kan de stijging in activiteit de koers opdrijven. Echter, die metric alleen kan de volgende richting van BTC niet bepalen. Het is daarom ook de moeite waard om de circulatie in overweging te nemen. 

image 81
Bron: Santiment

Op het moment van schrijven was de een daagse circulatie gedaald naar 33.000, wat betekent dat het aantal munten dat in transacties was betrokken, was afgenomen. Wat betreft de doelstellingen zou de waarde kunnen herstellen richting $73.000.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu