Blockchain Stories
CEO van Strike: Bitcoin is het beste dat je kunt bezitten
Bitcoin Nieuws

CEO van Strike: Bitcoin is het beste dat je kunt bezitten

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Sinds de goedkeuring van de Bitcoin (Ticker: BTC) spot ETF staat de grootste cryptomunt qua marktkapitalisatie voortdurend in de schijnwerpers. Nu meer institutionele beleggers de crypto markten betreden, rijst de vraag: waarom is Wall Street plotseling zo bullish over crypto?

Inzicht van Jack Mallers in de huidige macro economie

In een gesprek met Anthony Pompliano suggereerde Jack Mallers, CEO van Strike, dat deze hernieuwde interesse in cryptocurrency te wijten kan zijn aan de problemen in de huidige geopolitieke opstelling. Hij verklaarde verder dat het toestaan dat het banksysteem faalt een oplossing zou kunnen zijn, terwijl de tweede optie het ontwaarden van de valuta betrof. Mallers achtte de laatste optie waarschijnlijker en stelde:

“Ik denk dat Bitcoin het beste is dat je kunt bezitten.”

Hier beschouwt Mallers Bitcoin als een hedge tegen valuta ontwaarding en macro economische onzekerheid. Verder, toen hem werd gevraagd waarom investeerders weggaan van de dollar en beleggen in activa zoals aandelen, onroerend goed, Bitcoin en goud, inclusief Wall Street, merkte Mallers op:

“Ik denk dat het de beste uitdrukking is van fiat-ontwaarding. Het is de antithese van fiat valuta. Het heeft geen centrale bank, het heeft geen overheid, het monetair beleid is vastgelegd, de voorraad is begrensd, het is alles wat fiat niet is. En dus, als je probleem fiat ontwaarding is, dan komt dat het beste tot uiting in Bitcoin.”

Verdeelde meningen over Bitcoin

Te midden van de prijsvolatiliteit van Bitcoin zijn veel meningen nog steeds verdeeld over de vraag of ze Bitcoin moeten kopen of verkopen. Om opheldering te geven, deelde de populaire crypto analist Ali Martinez in zijn recente post op X (voorheen Twitter) dat er de afgelopen dagen sprake is geweest van aanzienlijke koop activiteit onder bepaalde investeerders. 

Dit toonde aanhoudend vertrouwen in het langetermijnpotentieel van Bitcoin en optimisme over de toekomstige waarde ervan. 

Daarentegen voorspelde handelaar Rekt Capital dat, hoewel de gevarenzone is afgenomen, Bitcoin nog steeds een potentiële daling van ongeveer 12% van de huidige waarde kan ervaren.

Bitcoin vs. Shitcoins

Te midden van de speculatie en onzekerheden rond Bitcoin verdedigde Mallers krachtig een maximalistisch perspectief en bevestigde hij de superioriteit van Bitcoin als de ultieme vorm van geld. 

Daarnaast bekritiseerde Mallers Ethereum (Ticker: ETH) voor het afwijken van fundamentele monetaire principes, waarbij hij de beslissingen toeschrijft aan de invloed van de oprichter en externe druk die protocolwijzigingen afdwingen. Hij zei:

“Wat me stoort is de opzettelijke verwarring. Ethereum is opgericht om de betere Bitcoin te zijn en het lift vaak mee op Bitcoin en het verwart zichzelf vaak met het Bitcoin-verhaal en veel van deze dingen.”

Hij sloot het gesprek af met zijn mening over memecoins:

“Ik bedoel, om eerlijk te zijn, ik geef echt niets om shitcoins om helemaal eerlijk te zijn.”

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu