Blockchain Stories
Crypto fear and greed index bereikt 74, wat betekent dit voor Bitcoin?
Crypto Exchange Nieuws Technische Analyse

Crypto fear and greed index bereikt 74, wat betekent dit voor Bitcoin?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De rally die Bitcoin (Ticker: BTC) de afgelopen weken heeft gezien, zorgde ervoor dat de prijs steeg en stagneerde op het niveau van $68.000. Nieuwe gegevens gaven echter aan dat het bullish sentiment de overhand heeft. In dit artikel vertellen we hier meer over.

Crypto fear and greed index

Gegevens van Alternative.me lieten zien dat de crypto fear and greed index op 74 stond, wat impliceert dat de markt extreem hebzuchtig is als het gaat om crypto. Des te hoger de waarde is, des te meer risicobereidheid handelaren en holders durven te nemen omdat ze geneigd zijn om meer Bitcoin te accumuleren.

image 92
Bron: Alternative

Hoewel Bitcoin dicht bij zijn all time high is, geeft de toenemende hebzucht van handelaren aan dat er een verwachting is dat Bitcoin zijn eerder behaalde ATH zal bereiken of zelfs zal overtreffen in de toekomst.

Op het moment van schrijven was de BTC koers $68.328,50. Het zou een stijging van 7,30% nodig hebben om zijn vorige ATH te bereiken. De snelheid waarmee BTC werd verhandeld daalde aanzienlijk. Hieruit kunnen we opmaken dat de meeste wallets momenteel hun Bitcoin aan het holden zijn.

De MVRV ratio was relatief hoog, wat aangeeft dat de meeste holders op het moment van schrijven winstgevend waren.

image 93
Bron: Santiment

Winsten en risico’s nemen

Hoge winstgevendheid kan ervoor zorgen dat Bitcoin twee kanten op kan gaan. Aan de ene kant kan winstgevendheid het sentiment rond BTC verbeteren. Aan de andere kant kunnen sommige wallets worden aangemoedigd om winst te nemen, wat verkoopdruk op Bitcoin kan veroorzaken. Het gedrag van holders kan inzicht geven in of deze houders besluiten hun bezittingen te verkopen.

Het verschil tussen long- en short-posities is de afgelopen dagen afgenomen, wat suggereert dat de aanwezigheid van kortetermijn houders groeide. Deze korte termijn houders zijn meer geneigd om hun BTC voor winst te verkopen, wat op de lange termijn volatiliteit voor de koning van de munten kan veroorzaken.

Blijdschap bij miners

Een andere factor die de verkoopdruk op BTC diepgaand kan beïnvloeden, is de situatie van miners. Als de inkomsten van miners dalen, worden ze gedwongen hun bezittingen te verkopen om winstgevend te blijven, wat problemen kan veroorzaken voor de prijs van BTC.

image 93
Bron: Blockchain

Op het moment van schrijven zien de zaken positief uit voor miners. Uit een analyse van Blockchain.com gegevens bleek dat de dagelijkse minder inkomsten stegen van $28.435.000 naar $39.240.000 in de afgelopen dagen. Om deze reden acht ik de kans op een Bitcoin correctie laag, maar het is zeker iets om nauwlettend in de gaten te houden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu