Blockchain Stories
MATIC geeft koopsignaal, is dit het moment om te kopen?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

MATIC geeft koopsignaal, is dit het moment om te kopen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De TD Sequential indicator op de wekelijkse grafiek van Polygon (Ticker: MATIC) gaf een koopsignaal, tweet crypto analist Ali Martinez. Dit kan resulteren in een opwaartse trend die een tot vier weken aanhoudt.

Bitcoin (Ticker: BTC) toonde op maandag 27 mei ook een bullish sentiment. Aanhoudende winsten voor de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie zouden kunnen leiden tot een positief sentiment op de markt en MATIC’s rally kunnen ondersteunen.

Hoge on chain activiteit kan MATIC vraag stimuleren

De dagelijkse actieve wallets piekten midden maart en daalden tot begin mei. Toch bleven de cijfers constant rond de 500.000 dagelijkse actieve gebruikers, ondanks de scherpe prijsdaling.

image 92
Bron: Santiment

De gemiddelde hold periode van MATIC begon de afgelopen maand te stijgen, wat netwerkbrede accumulatie weerspiegelt. De MVRV ratio was midden april erg negatief, maar is sindsdien gestegen. Desondanks heeft de prijs zich gevormd in een bereik tussen $0,65 en $0,75.

Indien er een uitbraak boven de lokale weerstand op $0,75 komt, kan dit leiden tot winstneming door houders. De recente piek in slapende circulatie droeg ook bij aan de angst dat de verkoopdruk zou kunnen toenemen.

Kan Polygon binnen dit bereik uitbreken?

De vraag is natuurlijk of MATIC boven de $0,75 kan uitkomen. De stijgende trendlijn (oranje) hield in april geen stand als steun. Sindsdien is de prijs verhandeld binnen een bereik (paars) van $0,75 tot $0,65.

image 92 1
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven was de MATIC koers zeer dicht bij een uitbraak boven de hoogste waarden van het bereik. De RSI op de dagelijkse grafiek klom boven neutraal 50 en draaide deze ook om in steun. 

Dit toonde bullish momentum en was ook een signaal van doorzettingsvermogen van de kopers. Ook de waarde van +0,11 op het moment van schrijven duidde op een aanzienlijke kapitaalinstroom naar de MATIC markt. Daarom lijken verdere winsten duurzaam.

Mogelijke bullish beweging ondanks gemengde signalen

De OBV (On Balance Volume) signaleerde echter het tegenovergestelde van deze bevinding. Het was niet in staat om uit zijn dalende trend te klimmen sinds midden maart. Over het algemeen kunnen de wekelijkse TD Sequential en de momentum indicator op de dagelijkse grafiek een vroeg teken van een uitbraak zijn.

Een dagelijkse sessie sluiting boven $0,75 zou koop activiteit kunnen bevestigen en het volume kunnen brengen dat nodig is om de rally te ondersteunen. We zullen MATIC de komende dagen nauwlettend in de gaten houden en posten als we hier meer over weten.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu