Blockchain Stories
Bitcoin en Ethereum ETN’s op de London Stock Exchange
Bitcoin Ethereum Nieuws Regulatie

Bitcoin en Ethereum ETN’s op de London Stock Exchange

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Beleggers in het Verenigd Koninkrijk kunnen nu handelen in producten gebaseerd op Bitcoin en Ethereum via de London Stock Exchange. Dit kan na de recente goedkeuring door de Financial Conduct Authority (FCA) voor de eerste crypto exchange-traded notes (ETN) van uitgevers zoals WisdomTree en 21Shares.

21Shares introduceerde vier nieuwe fysiek ondersteunde exchange-traded notes (ETN). Deze zijn: 21Shares Bitcoin ETN, 21Shares Ethereum Staking ETN, 21Shares Bitcoin Core ETN en de 21Shares Ethereum Core ETN. Elk van deze producten biedt beleggers een nieuwe manier om blootstelling te krijgen aan de onderliggende cryptomunten, zonder deze direct te hoeven bezitten.

Ook lanceerde WisdomTree twee fysiek ondersteunde exchange-traded products (ETP’s): WisdomTree Physical Bitcoin en WisdomTree Physical Ethereum. Deze producten werden, samen met noteringen van Invesco Digital Markets, op 28 mei vermeld op de FCA website met goedkeuringen.

Beperkingen voor beleggers op de London Stock Exchange

Ondanks dat deze nieuwe cryptoproducten direct Bitcoin of Ether aanhouden, zijn ze door de FCA regelgeving beperkt tot professionele beleggers. Deze striktere aanpak in het VK staat in contrast met de situatie in de Verenigde Staten, waar onlangs goedgekeurde Bitcoin ETF’s gezamenlijk een indrukwekkende $59 miljard beheren. Dit is bijna vijf keer zoveel als het totale crypto handelsvolume van Europa.

Alex Pollak, hoofd van 21Shares in het VK, denkt dat het Verenigd Koninkrijk binnen drie jaar de leidende markt voor crypto ETF’s in Europa kan worden. Hij benadrukt wel dat het succes afhankelijk is van de mogelijkheid voor particuliere beleggers om toegang te krijgen tot deze producten.

Discussie over toegang voor particuliere beleggers

Eerder deze maand drong Alun Cairns, een Conservatief lid van het Britse Parlement, er bij de FCA op aan om het verbod op crypto ETN’s voor retailbeleggers te herzien. Cairns uitte zijn zorgen over de achterstand van het VK op andere markten en stelde dat het publiek zo kansen misloopt.

Hij riep de FCA op om te overwegen deze producten ook toegankelijk te maken voor particuliere beleggers, wat een bredere deelname aan de groeiende cryptomarkt zou bevorderen.

Snelle goedkeuring van Spot Ethereum ETF’s in de VS

Terwijl het VK zijn positie probeert te versterken, keurde de US Securities and Exchange Commission (SEC) vorige week de eerste spot Ethereum ETF’s goed. Deze goedkeuring kwam sneller dan analisten hadden verwacht en markeerde een belangrijke mijlpaal voor de Amerikaanse markt. De beslissing van de SEC zet extra druk op toezichthouders in andere landen, zoals Zuid-Korea, om soortgelijke crypto investeringen mogelijk te maken.

Deze ontwikkelingen benadrukken de dynamische aard van de wereldwijde cryptomarkt en de voortdurende inspanningen van verschillende landen om hun positie hierin te versterken. Beleggers zullen de verdere ontwikkelingen moeten volgen om te zien hoe de toegang tot en de regelgeving rondom crypto investeringen zich verder ontwikkelen.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu