Blockchain Stories
Crypto exchange HTX haalt Coinbase in met handelsvolume
Coinbase Crypto Exchange Nieuws

Crypto exchange HTX haalt Coinbase in met handelsvolume

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Grote crypto exchange Coinbase blijft achterlopen op HTX met ongeveer $2 miljard aan handelsvolume. Dit is een bijzonder moment, aangezien Coinbase een hele tijd bekend stond als één van de grootste exchanges ter wereld wat betreft handelsvolume. 

HTX neemt de positie van Coinbase over

Crypto exchange HTX, eerder bekend als Huobi, heeft de in de Verenigde Staten gevestigde exchange Coinbase ingehaald wat betreft spot handelsvolume. Hierdoor is Coinbase van de derde naar de vierde plek gedaald. 

Oprichter van Tron, Justin Sun, die fungeert als adviseur van HTX en aanzienlijk activa op de beurs bezit, heeft op 27 mei op X (Twitter) aangekondigd dat HTX voor het eerst Coinbase heeft overtroffen in spot handelsvolume:

Zo liet hij weten:

“Dit is nog maar het begin, en we zijn nog maar net begonnen.”

Justin Sun, oprichter van Tron en adviseur voor HTX

Hierbij verwees hij naar gegevens van CoinGecko over de grootste exchanges wat betreft spot handelsvolume. 

HTX staat hierdoor op de derde plek van de wereld, met OKX op de tweede en ByBit op de eerste plek. Op het moment van schrijven heeft HTX $2,4 miljard aan spot handelsvolume. 

De oorzaak van de daling van Coinbase 

De daling van Coinbase in de ranglijst van handelsvolume bij exchanges is hoogstwaarschijnlijk te danken aan meerdere juridische uitdagingen die de exchange ondervindt in de Verenigde Staten. 

Nadat ze in juni 2023 zijn geconfronteerd met een rechtszaak wegens schending van de door de Amerikaanse SEC opgelegde regels, vecht Coinbase nog steeds om haar zaak te bewijzen. 

In maart 2024 wees de rechtbank de motie van de exchange om de zaak tussen de SEC en Coinbase af te wijzen af. Hierdoor kan de SEC de rechtszaak voortzetten. In de zaak heeft de SEC beweerd dat Coinbase opereert als niet-geregistreerde exchange, beurs en verrekeningsbureau. 

Op 24 mei heeft Coinbase een memorandum ingediend om het kort geding te ondersteunen. Dit heeft tot doel om zich te verzetten tegen een enkele uitspraak in de lopende zaak. Het lijkt er in ieder geval op dat deze zaak de exchange nog duur kan komen te staan. 

Ze lijken nu in ieder geval al flink in te leveren wat betreft het handelsvolume. Hoe dan ook betekent dit niet veel goed voor de toekomst van de exchange. 

Crypto exchange HTX

HTX is één van grootste en oudste crypto exchanges ter wereld. In september 2023 vierde de exchange haar 10e verjaardag, door haar naam te veranderen van Huobi naar HTX. 

Deze stap werd als controversieel ervaren binnen de crypto community, aangezien velen verband trekken tot de naam HTX en de ingestorte beurs FTX. De nieuwe naam vertegenwoordigt ‘H’ van Huobi, ‘T’ van het blockchain project Tron en ‘X’ voor exchange. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu