Blockchain Stories
Een derde van de Amerikaanse kiezers let op cryptostandpunten
Nieuws

Een derde van de Amerikaanse kiezers let op cryptostandpunten

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een recente Harris Poll, betaald door bitcoin ETF uitgever Grayscale, laat zien dat Amerikaanse kiezers steeds meer geïnteresseerd zijn in de standpunten van politieke kandidaten over cryptocurrencies.

Volgens deze enquête, uitgevoerd onder meer dan 1.700 mensen, geeft 33% van de kiezers aan dat de positie van een kandidaat over digitale activa hun stem zal beïnvloeden. Bovendien vindt 77% dat een Amerikaanse presidentskandidaat ten minste een goed geïnformeerde mening over crypto moet hebben.

Toenemende bekendheid en belang van crypto

Cryptocurrencies, en vooral Bitcoin, zijn geen onbekend fenomeen voor de meeste mensen. Bijna iedereen heeft wel eens van bitcoin gehoord, en een groot aantal mensen verwacht dat cryptocurrencies een rol zullen spelen in hun financiële toekomst. De peiling laat zien dat 47% van de respondenten denkt dat crypto uiteindelijk in hun beleggingsportefeuille zal belanden, wat hun groeiende politieke interesse verklaart.

Uit het onderzoek blijkt ook dat kiezers uit het hele politieke spectrum steeds meer geïnteresseerd raken in het investeren in crypto. Ze willen kandidaten steunen die goed op de hoogte zijn van opkomende technologieën. Minder dan 2% van de respondenten gaf aan nog nooit van bitcoin gehoord te hebben. Daarnaast heeft 17% van de kiezers geïnvesteerd in bitcoin, wat dit bijna net zo populair maakt als obligaties.

De toekomst van crypto en behoefte aan regelgeving

De peiling laat zien dat 44% van de kiezers gelooft dat crypto en blockchain technologie de toekomst van financiën zijn. Dit is een stijging van vier procentpunten ten opzichte van vorig jaar. Ondanks dit optimisme is er ook een duidelijke vraag naar meer regelgeving. 52% van de respondenten zegt dat ze eerder bereid zouden zijn om geld in digitale activa te steken als het veld beter gereguleerd wordt.

Kiezers zijn echter verdeeld over welke politieke partij de leiding heeft op het gebied van digitale activa. Dit benadrukt het belang voor politieke partijen om hun standpunten over crypto duidelijk te maken. Bovendien zegt 24% van de respondenten dat de nieuwe optie van ETH ETFs hen meer zou openstellen voor investeringen.

Politieke implicaties van cryptostandpunten

Deze recente peiling toont aan dat een groter deel van de kiezers geïnteresseerd is in de cryptostandpunten van kandidaten dan een andere recente peiling van swingstate kiezers, die dit niveau op 21% zette. De toenemende interesse in cryptocurrencies kan een aanzienlijke invloed hebben op de aankomende verkiezingen. Politieke kandidaten moeten daarom goed geïnformeerd zijn over crypto om de steun van deze groeiende groep kiezers te winnen.

Het is duidelijk dat de positie van een kandidaat over crypto een belangrijke factor kan zijn in de aankomende verkiezingen. Dit benadrukt het belang voor politieke partijen om hun kennis en standpunten over digitale activa en blockchain technologie te verdiepen. Door in te spelen op de groeiende interesse van kiezers in crypto, kunnen kandidaten niet alleen nieuwe kiezers aantrekken, maar ook inspelen op een belangrijke trend die steeds meer invloed krijgt in de financiële wereld.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu