Blockchain Stories
Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs
Cryptomarkt Update ETF Nieuws

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De goedkeuring van ETH ETF door de Amerikaanse SEC heeft over de hele wereld druk op financiële toezichthouders gezet. Ook in Zuid-Korea is dit het geval. Zo worden de Zuid-Koreaanse FSC (Financial Services Commission) en FSS (Financial Supervisory Service) aangespoord om groen licht te geven aan dergelijke crypto ETFs. 

Bijzondere vooruitgang op de financiële markt

De goedkeuring van de Ethereum ETF door de Amerikaanse SEC heeft een bijzondere vooruitgang op de financiële markt getekend. De meeste marktdeelnemers hadden een afwijzing verwacht voor de ETFs, maar dit bleek niet het geval. 

Dit heeft ervoor gezorgd dat de Zuid-Koreaanse toezichthouders ook beginnen te aarzelen over goedkeuring van dergelijke ETFs, meldt The Korea Times op 27 mei. Dit zal ervoor zorgen dat crypto activa ook op de traditionele Zuid-Koreaanse effectenmarkt verhandeld kan worden. 

De FSC citeerde de Capital Markets Act om haar scepsis ten opzichte van crypto ETFs te rechtvaardigen. Deze wet beperkt ETFs op de onderliggende activa. Deze zijn traditioneel gezien ‘echte’ financiële activa of effecten, zoals internationale valuta of grondstoffen. 

Jung Eui-Jung, hoofd van de Koreaanse Aandeelhoudersalliantie, heeft naar verluidt de toezichthouders opgeroepen om de Verenigde Staten te volgen en daarbij crypto ETFs goed te keuren. Eui-Jung is van mening dat dit een essentiële stap is om investeerders Korea verlaten. Zo liet hij weten:

“Wie zou zijn geld willen investeren in een markt die achterloopt op het snel veranderende regelgevingslandschap?”

Jung Eui-Jung, hoofd van de Koreaanse Aandeelhoudersalliantie

Goedkeuring nog niet uitgesloten

Op het moment is het voor Zuid-Koreaanse crypto investeerders nog niet mogelijk om spot Bitcoin en Ethereum ETFs te verhandelen. In januari hebben de toezichthouders alle hoop op crypto ETFs de kop in gedrukt. 

Echter, dit betekent niet dat goedkeuring compleet uit is gesloten. In maart liet Lee Bok-Hyun, gouverneur van de FSS, weten dat hij zelf een positieve mening heeft over crypto. Zo is er intern een groot debat gaande, aangezien een groot deel binnen het bureau nog sceptisch is. 

Zo liet Bok-Hyun weten:

“Ik behoor onder de autoriteiten tot degenen die positief zijn over digitale active, terwijl er anderen zijn die op hun hoede zijn, en we moeten ook hun mening horen. We zijn er intern over aan het praten.”

Lee Bok-Hyun, gouverneur van de FSS

Koreaanse partijen strijden met en om crypto

In een bijzondere gang van zaken wordt de crypto markt gebruikt als een manier kiezers te overtuigen door de politieke partijen. De twee grootste politieke partijen proberen kiezers te overtuigen met beloftes over crypto. Crypto is hierdoor een centraal thema in de Zuid-Koreaanse politiek. 

De People Power Party van de huidige president Yoon Suk Yeol erkent de groeiende invloed van de crypto markt en beloofd invoering van een belasting op crypto uit te stellen. Dit is een stap die hoogstwaarschijnlijk veel steun zal krijgen van crypto investeerders. 

Daar tegenover staat de Democratische Partij die juist staat voor het versoepelen van beperkingen op ETFs. Dit moet het makkelijker maken voor investeerders om te investeren in crypto. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu