Blockchain Stories
Mastercard introduceert dienst voor peer-to-peer crypto transacties met aliassen
Nieuws

Mastercard introduceert dienst voor peer-to-peer crypto transacties met aliassen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Mastercard introduceert vandaag zijn pilot “Mastercard Crypto Credential”, een innovatieve functie die crypto exchange gebruikers in staat stelt om crypto te versturen en te ontvangen via aliassen. Dit nieuwe systeem lijkt op bestaande name service diensten, zoals de Ethereum Name Service, en biedt een veiligere en makkelijkere manier om crypto transacties te doen zonder ingewikkelde blockchain adressen te hoeven gebruiken.

In de video legt Mastercard exact uit hoe het werkt.

Vereenvoudigde transacties door middel van aliassen

Met de Mastercard Crypto Credential kunnen gebruikers een alias krijgen waar ze crypto op kunnen ontvangen en naar kunnen versturen. Dit voorkomt dat er transacties plaatsvinden als de wallet de bepaalde crypto of het netwerk niet ondersteunt. Dit zorgt nog altijd voor problemen en soms zelfs dat gebruikers hun crypto kwijtraken.

Het systeem werkt vergelijkbaar met een bankoverschrijving: gebruikers sturen en ontvangen fondsen via een alias die op compatibiliteit is gecontroleerd. Een voorbeeld van zo’n alias is: alice.px.mastercard of blockchainstories.px.mastercard. Toch wat makkelijk om te onthouden dan: 0x00000000219ab540356cBB839Cbe05303d7705Fa.

Deze technologie is nu actief op crypto exchanges zoals Bit2Me, Lirium en Mercado Bitcoin, waardoor blockchain transacties mogelijk zijn tussen Latijns-Amerikaanse en Europese markten. Gebruikers in landen als Argentinië, Brazilië, Chili, Frankrijk en verschillende andere kunnen nu zowel binnenlandse als grensoverschrijdende betalingen uitvoeren in meerdere valuta’s en blockchains.

Veiligheid en vertrouwen in blockchain-netwerken

Volgens Walter Pimenta, vice president Product and Engineering bij Mastercard voor Latijns-Amerika en de Caraïben, investeert Mastercard continu in technologie en partnerschappen om veilige, eenvoudige en betrouwbare betalingen mogelijk te maken.

Nu de interesse in blockchain en digitale activa blijft toenemen in Latijns-Amerika en de rest van de wereld, is het essentieel om betrouwbare en verifieerbare interacties over publieke blockchain netwerken te blijven leveren.

Walter Pimenta

Mastercard Crypto Credential zorgt ervoor dat interacties op blockchain netwerken geverifieerd worden, waardoor wordt bevestigd dat gebruikers voldoen aan een reeks verificatiestandaarden en dat de wallet van de ontvanger de overgedragen crypto ondersteunt. Dit systeem vereenvoudigt transacties door data uit te wisselen, waardoor consumenten niet hoeven te weten welke crypto of blockchains door de ontvanger worden ondersteund. Dit verhoogt het vertrouwen en de zekerheid in deze transacties.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu