Blockchain Stories
Waarom Ethereum whales met 25% zijn toegenomen in 13 maanden
Ethereum Nieuws

Waarom Ethereum whales met 25% zijn toegenomen in 13 maanden

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) heeft de afgelopen maanden een toename van whale activiteit gezien, blijkt uit een recent rapport van Santiment. Volgens de on chain data is de recente opleving in whale activiteit aangewakkerd door geruchten en de uiteindelijke goedkeuring van spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Op 23 mei keurde de toezichthouder de 19b-4 formulieren goed voor de ETF-aanvragen ingediend door BlackRock, Fidelity, Grayscale, Bitwise, VanEck, Ark, Invesco Galaxy en Franklin Templeton. Deze goedkeuring kwam onverwacht na een langdurige weigering om met de uitgevers te communiceren.

ETH whales staan op kop

Volgens het rapport van Santiment hebben whale wallets die ten minste 10.000 ETH bezitten, hun totale holdings in de afgelopen 13 maanden met 25% verhoogd. Deze groep holders kocht 21,39 miljoen ETH ter waarde van $83 miljard tegen de huidige marktprijzen.

Santiment deelde het volgende nieuws:

“Ethereum heeft zelfs terrein gewonnen ten opzichte van Bitcoin (in percentage) in de afgelopen maand na de geruchten en uiteindelijke goedkeuring van de eerste spot ETH ETF’s door de SEC. Het is dus geen verrassing dat de whale accumulatie nog niet is gestopt.”

Whale transacties bereiken YTD hoogtepunt

Wat betreft dagelijkse whale transacties met ETH, merkte de on chain dataprovider op dat na de goedkeuring van de spot ETF vorige week, het aantal ETH whale transacties boven $90.000 en $1 miljoen steeg naar een YTD hoogtepunt.

image 99
Bron: Santiment

Zo bereikte het aantal ETH transacties boven $90.000 een totaal van 7.900 transacties, terwijl die boven $1 miljoen in totaal 1.250 bedroegen. Deze stijging was te wijten aan een toename in winstneming activiteit onder holders.

Santiment merkte op:

“Dit was duidelijk een kans die whales zagen om winst te nemen. Echter, prijzen kunnen blijven presteren beter dan Bitcoin zolang deze 10K+ ETH wallets nog steeds naar het noorden bewegen in plaats van naar het zuiden door deze volatiliteit.”

image 100
Bron: Santiment

ETH holders boeken winst

Tijdens de groei in het aantal whales dat Ethereum bezit sinds de goedkeuring van vorige week, zijn dagelijkse transacties met ETH winstgevend geweest. Naar aanleiding van een analyse van de dagelijkse ratio van het transactievolume van de altcoin in winst ten opzichte van verlies (met behulp van een zevendaags voortschrijdend gemiddelde), ontdekten we dat deze 1,90 bedroeg. Dit betekende dat voor elke ETH-transactie die de afgelopen week met verlies eindigde, 1,90 transacties winst opleverden.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu