Blockchain Stories
Gaat XRP eindelijk uitbreken en kan het stijgen met 1000%?
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Gaat XRP eindelijk uitbreken en kan het stijgen met 1000%?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ripple (Ticker: XRP) heeft de afgelopen jaren moeite gehad om een goede rally te bereiken. Hoewel Ripple bescheiden is gestegen met ongeveer 9% sinds het begin van het jaar, heeft het ook een lichte daling van ongeveer 1,5% in de afgelopen week ondervonden.

Deze neerwaartse trend zette zich vandaag voort met een lichte daling van 0,27%, waardoor de XRP koers op het moment van schrijven $0,526 bedraagt. Deze voortdurende schommelingen hebben investeerders in onzekerheid gebracht, aangezien XRP blijft worstelen met zowel marktvolatiliteit als significante regelgevende uitdagingen.

XRP heeft een lange weg afgelegd

In 2017 begon XRP aan wat nu als een langdurige accumulatiefase wordt bestempeld, aangewakkerd door een bull run. Veel mensen verwachtten dat deze fase zou eindigen in de daaropvolgende bullmarkt van 2021.

De rechtszaak van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple in 2020 had echter een ernstige impact op de prijsontwikkeling van XRP. Hierdoor week de koers af van andere cryptocurrencies, die in dezelfde periode aanzienlijke winsten boekten.

Ondanks een gedeeltelijke overwinning in deze juridische strijd in 2023, is XRP er niet in geslaagd de $1 grens te doorbreken en blijft het binnen de accumulatie range als het 2024 ingaat.

Visie van Babenski

Cryptoanalist Babenski heeft echter hoop gebracht voor XRP met een nieuwe analyse op TradingView, waarin wordt gesuggereerd dat XRP eindelijk klaar zou kunnen zijn om zijn langdurige accumulatiefase te verlaten.

Babenski zijn voorspellingen wijzen op een mogelijke uitbraak die de prijs van XRP met meer dan 1.000% zou kunnen opdrijven, waardoor nieuwe all time high rond de $6 kunnen worden bereikt. Deze optimistische prognose is gebaseerd op technische patronen die op de grafieken worden waargenomen en die wijzen op een mogelijke opwaartse trend als belangrijke weerstandsniveaus worden doorbroken.

Kan de uitbraak echt gebeuren?

Een diepere duik in de marktgegevens geeft echter een complexer beeld. Huidige gegevens over de open interest van XRP laten een gemengd signaal zien van marktsentiment.

Volgens Coinglass is er de afgelopen dag een toename van 3% in open interest geweest, maar tegelijkertijd een aanzienlijke daling van 20% in termen van open interest volume, totaal $737 miljoen. 

Bron: Santiment

Deze discrepantie suggereert dat hoewel er meer posities worden geopend, het transactievolume afneemt, wat mogelijk wijst op een afwachtende houding onder handelaren die de volgende markt sprong afwachten.

Bovendien benadrukten metrics van Santiment een stagnatie in marktbetrokkenheid. Het aantal XRP holders blijft stabiel op 5 miljoen, wat wijst op een gebrek aan nieuwe accumulatie ondanks de fluctuerende prijzen.

Bron: Santiment

Daarnaast wijst een afname in prijsvolatiliteit en actieve wallets op verminderde handelsactiviteit en lagere betrokkenheid, wat suggereert dat de markt een consolidatiefase zou kunnen ingaan.

Bron: Tradingview

Een technische analyse van de XRP grafiek hint op mogelijke prijsbewegingen en structurele doorbraken naar boven voor XRP. Toch kunnen investeerders en bestaande houders nog steeds een daling tot rond de $0,49 meemaken, een niveau dat nodig is om voldoende markt vloeibaarheid te verzamelen voor een opwaartse stijging.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu