Blockchain Stories
Immunefi: Hacks en scams leiden tot verlies van $473 miljoen in 2024
Nieuws Regulatie

Immunefi: Hacks en scams leiden tot verlies van $473 miljoen in 2024

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Uit een rapport van beveiliging dienstverlener Immunefi blijkt dat alle scams en hacks in 2024 gezorgd hebben voor dat er een verlies van $473 miljoen is geleden. In totaal betekent dit een daling in de hoeveelheid hacks en scams die uit zijn gevoerd. 

Daling in hacks en scams

Als we terug kijken naar mei 2023, zien we een daling van 12%. Echter, in mei 2024 werd er alleen al $52 miljoen gestolen. Hiervan werd het grootste gedeelte gestolen van Gala Games en SonneFinance. Vorig jaar ging er ruim 2 miljard dollar verloren aan hacks en in 2022 was dit 4,2 miljard. 

De Noord-Koreaanse hackgroep Lazarus was de afgelopen zes jaar verantwoordelijk voor de grootste hoeveelheid gestolen geld. Zo hebben ze in zes jaar voor $3 miljard aan crypto verliezen gezorgd. 

Ethereum blockchain het grootste slachtoffer van hacks

De Ethereum blockchain kende het grootste aantal hacks. Ruim 43% van de totale verliezen komen vanaf deze blockchain. Dit heeft er met name mee te maken dat het witwassen van gestolen geld het makkelijkste gaat via de Ethereum blockchain. Veel andere tokens worden omgezet in Ethereum om vervolgens weggesluisd te worden. 

Na Ethereum kende de BNB-Chain op de tweede plaats met 19% van de totale hacks die uitgevoerd zijn. Bijzonder is dat deze blockchain van Binance is, die in de top 10 van de grootste exchanges ter wereld staat. 

DeFi markt meer aanvallen

Een ander bijzonder feit om op te merken, is dat de DeFi markt veel meer aanvallen, hacks en scams heeft meegemaakt. Immunefi geeft aan dat de gecentraliseerde financiële bedrijven juist helemaal nergens last van hebben gehad. Zo zegt het rapport dat deze bedrijven geen enkele aanvallen hebben meegemaakt. 

Dit laat zien dat de DeFi markt nog erg kwetsbaar is en er veel kwaadwillenden te vinden zijn. Het weergeeft ook het belang van goede regelgeving en extra beveiliging. Onder andere blockchains en DeFi bedrijven moeten hier goed op letten. 

Memecoins als verlies

Ook memecoins komen naar voren als het gaat over verlies. Het nieuwe programma pump.fun, waar iedereen een memecoin op kan maken, is ook onderdeel van de verliezen. Bij de grootste verliezen staan ze op de vierde plek, onder GalaGames, SonneFinance en ALEX lab. 

Dit geeft ook weer hoe rug pulls en andere frauduleuze praktijken makkelijk zijn voor memecoins om uit te voeren. Ook andere praktijken, zoals het bevriezen van een munt komen veel voor. Dit weerspiegelt het belang voor consumenten om te kijken waar je in investeert. Er kan hier veel fout mee gaan. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu