Blockchain Stories
Gemini biedt in totaal minimaal $2 miljard aan terugbetalingen
Altcoin Nieuws

Gemini biedt in totaal minimaal $2 miljard aan terugbetalingen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een onverwachte ontwikkeling heeft crypto exchange Gemini plannen onthuld om gebruikers te vergoeden die zijn getroffen door het stopgezette crypto leningenprogramma. Het bedrijf, eigendom van de tech miljardair tweeling Cameron en Tyler Winklevoss, maakte de aankondiging via een blogpost.

Terugbetalingsplan van Gemini

In een recente post op X meldde Gemini Trust Co.:

“Vandaag zijn we verheugd aan te kondigen dat de eerste Earn uitkeringen – ongeveer 97% van de digitale assets die u verschuldigd was op de datum van opschorting (16 november 2022) – nu beschikbaar zijn in uw Gemini account.”

Verder werd uitgelegd:

“Op 29 mei hebben gebruikers $2 miljard aan digitale activa ontvangen. Deze eerste uitkering vertegenwoordigt 97% van de activa die verschuldigd zijn aan de gebruikers en overtreft het bedrag dat werd aangehouden toen Genesis de opnames opschortte met $1 miljard. Deze prestatie markeert een indrukwekkend herstel van 230% vanaf het punt waarop Genesis de opnames stopzetten.”

Het verhaal tot nu toe

Het Gemini programma dat begin 2021 werd gelanceerd stelde gebruikers in staat om cryptocurrencies uit te lenen aan Genesis Global Capital, LLC (GGC) die dit geld vervolgens opnieuw uitleende.

Ondanks Gemini’s verzekeringen van due diligence, onthulde GGC’s default en daaropvolgende faillissement in november 2022 gebreken in het toezicht en onvoldoende reserves, waardoor meer dan 200.000 gebruikers, waaronder bijna 30.000 New Yorkers, geen toegang meer hadden tot hun fondsen.

Vergelijking met FTX

Enkele weken geleden kondigde FTX, de crypto exchange die vorig jaar faillissement aanvroeg, een aanzienlijk plan aan om zijn crediteuren terug te betalen, wat mogelijk de cryptomarkt nieuw leven zou kunnen inblazen.

Op 8 mei werd onthuld dat de exchange van plan is om ongeveer 97% van zijn crediteuren terug te betalen, wat neerkomt op maar liefst $16,3 miljard. Terwijl sommigen verwachtten dat de cash terugbetalingen een negatief effect op de algehele markt zouden kunnen hebben, geloven analisten van K33 Research dat niet alle crediteuren terugbetalingen een bearish effect hebben.

Ze betogen dat de cash gebaseerde terugbetalingen van FTX zullen verschillen van de crypto gebaseerde terugbetalingen die zijn gepland door andere entiteiten zoals Mt. Gox en Gemini, die gezamenlijk worden gewaardeerd op $10,6 miljard.

Gemini’s stap om hun gebruikers grotendeels terug te betalen markeert een belangrijk moment in de crypto community, waar transparantie en verantwoording steeds belangrijker worden na een reeks van marktverstoringen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu