Blockchain Stories
Bitcoin nadert zilver met een marktkapitalisatie van $1,3T
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws

Bitcoin nadert zilver met een marktkapitalisatie van $1,3T

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Uit recente gegevens blijkt dat Bitcoin (Ticker: BTC) en Ethereum (Ticker: ETH) niet alleen dominantie hebben binnen de crypto markt, maar ook in de gehele financiële wereld. De marktkapitalisatie is gegroeid en steeds meer mensen investeren in cryptocurrencies.

Bitcoin en Ethereum behoren tot de grootste investeringen

Uit een studie van Crypto Rank blijkt dat Bitcoin en Ethereum prominent aanwezig zijn onder de top activa op basis van marktkapitalisatie van alle investeringen. De gegevens laten zien dat Bitcoin op de negende plaats staat met een marktkapitalisatie van ruim $1,3 biljoen.

Bitcoin staat net onder zilver, dat een marktkapitalisatie van $1,75 biljoen heeft. Het grootste actief qua marktkapitalisatie is goud met $15,6 biljoen. Daarnaast staat Ethereum op de 24e plaats met een marktkapitalisatie van $450 miljard. Ethereum overtreft hiermee Mastercard, dat een marktkapitalisatie van $413 miljard heeft.

Dominantie van Bitcoin en Ethereum blijft voortduren

Uit analyse van crypto gegevens blijkt dat de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies meer dan $2,4 biljoen bedraagt. Bitcoin is goed voor meer dan $1,3 biljoen hiervan, wat het een marktdominantie van meer dan 50% geeft. Ethereum heeft een marktkapitalisatie van meer dan $450 miljard, wat ongeveer 17,8% van de totale markt vertegenwoordigt.

Samen vormen Bitcoin en Ethereum meer dan 70% van de totale cryptomarkt, wat betekent dat hun prijsbewegingen een aanzienlijke impact hebben op de algehele markt. Hoewel de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies veel kleiner is in vergelijking met goud, heeft het nog steeds aanzienlijke waarde.

BTC en ETH pauzeren in hun opwaartse trends

Bitcoin is recentelijk verder gedaald vanaf het $70.000 punt, wat heeft geleid tot een daling van de marktkapitalisatie. Analyse van de dagelijkse grafiek toont aan dat na enkele dagen tussen $68.000 en $69.000 te hebben geschommeld, BTC viel naar ongeveer $67.000.

image 101 1
Bron: TradingView

Aan het einde van 29 mei was het met meer dan 1% gedaald tot ongeveer $67.500. Op dat moment was de Bitcoin-koers rond $68.882, wat een lichte stijging is van ongeveer 1,69%.

Daarnaast heeft Ethereum recentelijk een pauze in zijn stijgende trend ervaren. Het bereikte ongeveer $3.890 op 27 mei, het hoogste niveau sinds het in maart rond de $4.000 kwam.

image 101
Bron: TradingView

Daaropvolgende dalende trends stopten deze stijging snel. Aan het einde van de handelsdag op 29 mei was Ethereum met meer dan 1,99% gedaald en handelde het rond $3.760. Op het moment van schrijven handelde het rond $3.786 en heeft het een lichte stijging van 0,60%.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu