Blockchain Stories
Update Ripple vs SEC: Ripple stuurt reactie op brief SEC naar rechter
Nieuws Regulatie

Update Ripple vs SEC: Ripple stuurt reactie op brief SEC naar rechter

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ondanks dat de SEC haar laatste indiening heeft gedaan, heeft Ripple Labs nog een extra brief naar de rechter gestuurd. In deze brief betwist Ripple de eisen van een $2 miljard dollar van de SEC, met het argument dat de huidige financiële status en de historische contracten niet relevant zijn voor de zaak. 

De brief naar de rechter

In een brief aan rechter Analisa Torres pleit één van de advocaten van Ripple tegen de bewering van de SEC dat de huidige financiële toestand van Ripple invloed moet hebben op de beslissing van de rechtbank. Advocaat Jamer K. Filan deelt de brief op X (Twitter):

De verdediging stelt dat ‘Ripple niet beweert dat het mogelijk geen enkele boete kan betalen’ en dat ‘recente financiële overzichten geen invloed mogen hebben op de analyse van de rechtbank’. 

Ripple benadrukt daarbij ook dat het onthullen van financiële details onnodig is. Daarbij halen ze juridische precedenten aan, waaronder Tropical Sails Corp, die de privacy van financiële documenten voor particuliere bedrijven ondersteunt. 

Historische contracten van Ripple

Een andere belangrijke betwisting is de bewering van de SEC dat de historische contracten van Ripple niet relevant zijn vanwege veranderingen in de verkoopmethoden van XRP. De SEC bestempelt deze contracten als verouderd, maar Ripple benadrukt juist dat deze eerdere voorwaarden nog steeds vertrouwelijk en commercieel gevoelig zijn. 

CFO van Ripple, Jonathan Billich, legt daarbij uit dat toekomstige tegenpartijen een oneerlijk voordeel kunnen behalen als ze gebruik zouden maken van eerdere contractvoorwaarden. Ripple wijst er daarbij op dat de verkoopmethoden zijn geëvolueerd en dat de huidige XRP-verkopen niet dezelfde voorwaarden omvatten, zoals kortingen voor grote kopers. 

Publieke openbaring XRP-prijzen

Ripple betwist in de brief ook de beweringen van de SEC dat publieke openbaring van XRP-prijzen noodzakelijk is onder de effectenwetgeving, zelfs als XRP als investeringscontracten zou worden beschouwd. De rechtbank heeft al bepaald dat XRP geen effect is, waardoor de historische contractprijzen niet relevant zijn voor effecten op naam. 

De verdediging van Ripple benadrukt de hoge inzet die erbij komt kijken. Zo stelt de brief:

“Ripple heeft een geldige, algemeen aanvaarde basis gelegd voor het verzegelen van zijn vertrouwelijke financiële documenten.”

Dit onderstreept het recht van het bedrijf op privacy. 

Het einde van de zaak Ripple vs SEC

De zaak nadert nu eindelijk het einde. Echter, er moet nog gewacht worden op de definitieve beslissing over de vraag of Andrea Fox als standrechtelijke of deskundige getuige optreedt. Deze gedetailleerde verdediging die Ripple heeft gestuurd naar de rechter, is bedoeld voor het beschermen van financiële privacy en vertrouwelijkheid van eerdere contracten. 

Door veranderingen in de verkoopmethoden en de irrelevantie van de huidige financiële toestand te benadrukken, probeert Ripple ervoor te zorgen dat de boetes flink verlagen. Daarnaast proberen ze zakelijke belangen te beschermen. 

We kunnen er in ieder geval vanuit gaan dat de uitspraak in deze zaak een belangrijk effect gaat hebben op de XRP koers

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu