Blockchain Stories
Bitcoin bull market is 50% klaar, dit staat er te gebeuren
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin bull market is 50% klaar, dit staat er te gebeuren

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) zijn reis naar een hogere waarde zou langer kunnen duren dan aanvankelijk verwacht. Dit leek het geval te zijn na het analyseren van enkele cruciale on chain metrics.

Op het moment van schrijven blijkt dat het aantal BTC daalde. Deze daling zou een teken kunnen zijn dat de meeste Bitcoin holders geneigd zijn om meer van de munt te accumuleren in plaats van te verkopen.

Heeft het investeren in Bitcoin een pauze bereikt?

Wij hebben geconstateerd dat de daling in reserves bewees dat Bitcoin zich in een bullmarkt bevindt. De metric suggereerde echter ook dat Bitcoin mogelijk nog 50% verwijderd is van zijn potentiële top in deze cyclus.

Op het moment van schrijven was de BTC koers $69.320, met de crypto die een aanzienlijke daling ten opzichte van zijn ATH in maart had geregistreerd. De combinatie van dalende reserves en prijs geeft aan dat Bitcoin mogelijk op zoek is naar liquiditeit.

image 13
Bron: CryptoQuant

Als we kijken naar de dagelijkse grafiek, gebeurt dit wanneer marktdeelnemers op zoek gaan naar lage liquiditeit terwijl de prijzen binnen een kort bereik bewegen. Als we kijken naar de huidige markt, zien we dat Bitcoin bewoog tussen $64.000 en $68.000.

Deze prijs range is een teken dat BTC mogelijk geen significante opwaartse beweging zal maken tot het einde van het tweede kwartaal (Q2). De bull run zou dus kunnen pauzeren en zijn volgende fase starten in Q3, tot het einde van Q4 dit jaar.

Maar wat zeggen de experts?

XBTManager, een analist op CryptoQuant, deelde ook een soortgelijke gedachte. In zijn analyse legde hij uit:

Bitcoin verzamelt kracht voor de volgende stijging. Wanneer het genoeg kracht verzamelt, lijkt een scherpe stijging op ons te wachten. Het lijkt waarschijnlijk dat stijgingen zoals die in Q3-Q4 zullen doorgaan.

XBTManager

Deze mening kwam ook overeen met de fear and greed index. Deze index laat zien of de cryptocurrency eerlijk geprijsd, overprijsd of ondergewaardeerd is op basis van marktsentiment.

De prijs van Bitcoin kan verdubbelen

Op het moment van schrijven had de metric een waarde van 60. Dit is een teken dat de hebzucht op de markt niet extreem was. Daarom leek Bitcoin eerlijk geprijsd op de grafieken. Dit duidt er echter ook op dat een andere significante stijging mogelijk is op de middellange tot lange termijn. Om deze bullish prijsvoorspelling te onderbouwen, hebben we gekeken naar de Cycle Change Detector. Deze metric laat zien of Bitcoin is overgegaan in een bullish of bearish sentiment.

Deze metric gebruikt ook de correlatie tussen de prijs en de voorraad in winst. Als we naar de onderstaande grafiek kijken, zou er een lichtblauwe lijn verschijnen als Bitcoin zijn piekprijs bereikt. 

image 14
Bron: Glassnode

Als de lijn echter lichtrood is, betekent dit dat de prijs dicht bij het dieptepunt is. Op het moment van schrijven was Bitcoin voorbij het dieptepunt. Er was echter nog geen blauw licht (top detector) in zicht. Afgaande op de hierboven genoemde signalen, zou de prijs van BTC tussen Q3 en Q4 2024 $101.500 kunnen bereiken.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu