Blockchain Stories
Dogecoin whales verdwijnen, grote investeerders trekken zich terug
Altcoin Dogecoin Nieuws

Dogecoin whales verdwijnen, grote investeerders trekken zich terug

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin verliest langzaam grote investeerders, beter bekend als whales. Deze grootschalige investeerders lijken hun posities op te geven en weg te trekken van deze populaire memecoin.

Dit kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van DOGE, zeker als de steun van deze belangrijke spelers uitblijft.

Daling in grote transacties

Recente on-chain data laat zien dat het aantal grote transacties stevig is gedaald. Op 2 juni waren er maar 718 transacties, vergeleken met een piek van 1.54 miljoen op 27 mei. Dit betekent dat de activiteit van whales behoorlijk is afgenomen, dit kan een negatieve invloed hebben op de waarde en stabiliteit van Dogecoin.

image 856
Dogecoin / USDT grafiek Bron: Tradingview

Een vergelijkbare trend is te zien in het aantal grote transacties. Eind mei bereikte dit een hoogtepunt van 8.65 miljard DOGE, maar begin juni was dit gedaald naar 4.6 miljard DOGE. Dit laat zien dat grote investeerders, die normaal gesproken een grote rol spelen in het behouden en beïnvloeden van de prijs van op sentiment gebaseerde cryptocurrencies, hun interesse verliezen.

Invloed op de markt en toekomstperspectieven

Op de DOGE/USDT grafiek is te zien dat de prijs moeite heeft om boven belangrijke voortschrijdende gemiddelden te blijven. Dit zijn indicatoren zoals de simple moving average (SMA) en de exponential moving average (EMA), die vaak worden gebruikt om de algemene trend van een asset te bepalen. Als de prijs onder deze gemiddelden blijft, kan dit een teken zijn van verdere dalingen.

Ook geeft de Relative Strength Index (RSI) een waarde van rond de 50 aan. De RSI is een momentum oscillator die aangeeft of een asset overbought of oversold is. Een waarde rond de 50 wijst op een neutraal marktmomentum, dit betekent dat Dogecoin waarschijnlijk geen grote volatiliteit zal laten zien zonder belangrijk handelsvolume.

De zorgen over een mogelijke daling van de DOGE prijs worden versterkt door het huidige gebrek aan opmerkelijk volume. Voor een langdurige prijsstijging is meestal een groot handelsvolume nodig, en dat ontbreekt nu. Zonder de steun van grote investeerders kan het Dogecoin lastig worden om zijn waarde te behouden.

Grote investeerders hebben in het verleden een belangrijke rol gespeeld in het stabiliseren en opdrijven van de prijs van Dogecoin. Hun verminderde activiteit kan ervoor zorgen dat de munt kwetsbaarder wordt voor prijsdalingen en verhoogde volatiliteit. Het huidige gebrek aan enthousiasme onder deze whales kan duiden op een afnemend vertrouwen in de lange termijn vooruitzichten van Dogecoin.

Het lijkt erop dat Dogecoin zonder de steun van zijn grote investeerders moeite zal hebben om zijn huidige waarde te behouden. De daling in grote transacties en het gebrek aan handelsvolume zijn zorgwekkende signalen die kunnen wijzen op verdere prijsdalingen in de nabije toekomst.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu