Blockchain Stories
Dogecoin vs Shiba Inu: Welke memecoin zal juni domineren?
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin vs Shiba Inu: Welke memecoin zal juni domineren?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De memecoin markt heeft de afgelopen week een terugval gekend nadat Bitcoin (Ticker: BTC) moeite had om door het $70k weerstandsniveau te breken.

Op basis van onze koers ontwikkelingen blijkt dat alleen Dogewithhat (WIF) een positieve prijsontwikkeling had in de afgelopen week onder de top vijf memecoins op basis van marktkapitalisatie. 

Dogecoin (Ticker: DOGE) en SHIB/shiba-inu/”>Shiba Inu (Ticker: SHIB) vertoonden een vergelijkbare prijsontwikkeling, maar laatstgenoemde handelde binnen een bereik. Dogecoin was in mei volatieler, maar heeft consistent een groeiende trend laten zien. Welke token zal in juni waarschijnlijk betere rendementen opleveren? Dat analyseren we verder in dit artikel.

Vergelijking van de sociale metrics

Het gewogen sentiment geeft een idee of de sociale media betrokkenheid bullish of bearish is. De 3-daagse waarde voor DOGE en SHIB waren respectievelijk -0,72 en -0,74. Dit toonde aan dat de betrokkenheid vergelijkbaar was voor beide munten met een bearish sentiment.

image 15
Bron: Santiment

Kijkend naar de trends, zien we dat Dogecoin sinds april consequent bearish is geweest. Ondertussen was Shiba Inu vaker positief in de afgelopen twee maanden. Dit kan te maken hebben met de grotere volatiliteit van Dogecoin.

De sociale dominantie van DOGE was 0,927% vergeleken met 0,339% voor SHIB. Dit is ook begrijpelijk aangezien Dogecoin het gezicht is van de memecoin sector en dat al jaren is. Volgens deze metric zou Dogecoin binnenkort meer volatiliteit kunnen ondervinden.

Mogelijke volatiliteit voor Dogecoin

Op 30 mei zag de dormant circulatie van DOGE een enorme piek. Dit gaf een stortvloed aan tokens aan die tussen wallets bewegen en is over het algemeen een teken van verkoopdruk. DOGE prijzen zijn sindsdien slechts met 3% gedaald en op het moment van schrijven is de prijs met -2,02% gedaald. Dit maakt het zeker de moeite waard om DOGE in de gaten te houden.

image 15 1
Bron: Santiment

De mogelijkheid van een groot aantal verkopen zou een zorg kunnen zijn. Aan de andere kant zag Shiba Inu minder tokens on chain verplaatsen in de afgelopen twee maanden, wat wijst op een sterkere HODL mentaliteit.

Vergelijking van MVRV-ratio’s

De MVRV ratio’s tonen aan dat DOGE de afgelopen zes weken negatiever was dan SHIB. Dit betekende dat DOGE holders grotere verliezen leden, vooral begin mei. Op het moment van schrijven waren het de SHIB holders die op grotere niet gerealiseerde verliezen zaten.

Over het algemeen waren de sociale metrics redelijk vergelijkbaar. De MVRV ratio’s toonden aan dat DOGE holders meer bereid waren te verkopen wanneer de metric boven nul kwam. Gecombineerd met de piek in dormant circulation, zou Dogecoin grotere volatiliteit kunnen zien dan Shiba Inu.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu