Blockchain Stories
Bitcoin handelsvolume onder de $14 miljard, koersimpact aanstaande?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin handelsvolume onder de $14 miljard, koersimpact aanstaande?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Nu Bitcoin (Ticker: BTC) zijn all time high nadert, zijn de verwachtingen en FUD rond de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie hoog. Ondanks de optimistische verwachtingen en de groeiende interesse in Bitcoin, is het handelsvolume rond BTC afgenomen.

Bitcoin volumes dalen

Gegevens onthulden dat het zeven-daagse handelsvolume onder de $14 miljard is gedaald, wat hetzelfde niveau is als in 2023 toen Bitcoin onder $30.000 handelde. Dit kan een zorgwekkende indicator zijn en kan suggereren dat de markt is afgekoeld. Aan de andere kant kan het ook als positief worden gezien, omdat meer wallets ervoor kiezen hun BTC vast te houden.

image 15 2
Bron: Santiment

Op het moment van schrijven was de BTC koers $69.000 en daalde de prijs met 0,10% in de afgelopen 24 uur. De MVRV ratio voor Bitcoin steeg, wat impliceert dat de meeste holders de afgelopen dagen winstgevend zijn geworden.

Verkopen en lange termijn holders

Door de stijging in winstgevendheid kunnen meer holders in de verleiding komen om te verkopen, wat de prijs van BTC kan drukken. Echter, het verschil tussen lange en korte posities voor BTC is ook gegroeid in deze periode. Dit impliceert dat het aantal lange termijn holders van BTC de afgelopen dagen aanzienlijk is gestegen. Lange termijn hplders zijn minder geneigd hun holdings te verkopen en vertonen meestal een kalmer temperament tijdens belangrijke prijsschommelingen.

image 15 3
Bron: Santiment

Actieve wallets en de impact op het netwerk

Een andere indicator van interesse in Bitcoin zou het aantal actieve wallets op het netwerk zijn. Naar aanleiding hiervan onderzochten we de gegevens van Santiment en zagen we dat het aantal dagelijkse wallets op het Bitcoin netwerk aanzienlijk is gedaald in de afgelopen weken. 

image 15
Bron: Santiment

Een van de redenen hiervoor zou de staat van de NFT sector kunnen zijn. In de afgelopen weken zijn de NFT verkopen, kopers en verkopers afgenomen. Het verkoopvolume voor Crypto Slam daalde met 75% in de afgelopen dagen. Daarbij kwam dat het totale aantal NFT transacties op het netwerk ook met 60% afnam.

image 16
Bron: Cryptoslam

Invloed van miner inkomsten

Als de activiteit op het netwerk blijft dalen, kunnen de inkomsten van miners worden beïnvloed. In het recente verleden zijn de dagelijkse inkomsten gegenereerd door Bitcoin miners aanzienlijk gedaald. Als dit aanhoudt, zouden miners hun holdings moeten verkopen voor winst, wat neerwaartse druk op BTC zou kunnen veroorzaken.

image 16
Bron: Blockchain

Kortom, terwijl de afname van het handelsvolume enkele zorgen kan baren, wijst de toename in lange termijn holders en de tijdelijke daling in netwerkactiviteit op een complex speelveld voor BTC’s prijsschommelingen in de nabije toekomst.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu