Blockchain Stories
Samenwerking Deutsche Bank en Bitpanda: Realtime crypto transacties
Bitcoin Crypto Exchange Cryptomarkt Update Nieuws

Samenwerking Deutsche Bank en Bitpanda: Realtime crypto transacties

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Deutsche Bank en Bitpanda zijn een samenwerking begonnen om realtime inkomende en uitgaande transacties aan te bieden aan Duitse cryptohandelaars die Duitse internationale rekeningen gebruiken. Deze betalingen kunnen gemaakt worden op het platfrom van Bitpanda door middel van een samenwerking tussen het platform en Deutsche Bank. 

Het doel van deze samenwerking is het verbeteren van de efficiëntie en veiligheid van de transacties. Daarnaast biedt het een grote liquiditeit voor gebruikers van Bitpanda in Duitsland. 

De samenwerking tussen Deutsche Bank en Bitpanda

De samenwerking tussen Deutsche Bank en Bitpanda zal ervoor zorgen dat er een API (Application Programming Interface) in de accounts op Bitpanda worden geïmplementeerd. Hierdoor krijgen cryptohandelaars op het platform toegang tot Duitse IBANs (internationale bankrekeningnummers). 

IBANs zijn internationaal overeengekomen codes die banken helpen om internationale overboekingen veilig en efficiënt te verwerken. Bitpanda is van plan deze dienst te gebruiken om de efficiëntie en veiligheid van crypto transacties te verbeteren. 

Gebruikers van Bitpanda in Duitsland krijgen daarom een Duitse IBAN om stortingen en opnames te doen. Het gevolg hiervan is dat alles stortingen en opnames van fiatgeld op Bitpanda via Deutsche Bank zullen lopen voor realtime verwerking. 

Realtime transacties voor crypto handelaars

Lukas Enzerdrofer-Konrad, plaatsvervangend CEO van Bitpanda, heeft tijdens een interview het belang van centrale banken bij de adoptie van crypto toegelicht. Het platform heeft door de jaren heen al samengewerkt met andere grote financiële instellingen, waaronder N26, Raiffeisen Bank International en LBBW om de acceptatie en adoptie van crypto te verbeteren. 

Tijdens het interview gaf hij het volgende aan:

“We hebben de afgelopen tien jaar duidelijk gemaakt dat we ons hebben geconcentreerd op vertrouwen, compliance en veiligheid, en dat maakt deze sprongen voorwaarts mogelijk. Je kunt geen vertrouwen of integriteit kopen; je moet het verdienen, en dat is wat we hebben gedaan. 

De Deutsche Bank zal beveiligde rekeningen en waardeverhogende transacties voor Bitpanda regelen, terwijl Bitpanda aan de slag gaat met het stroomlijnen van opslag en het koppelingsproces. Hoe dan ook, het wordt al verwacht dat dit veel liquiditeit zal bieden voor de kernmarkten van Bitpanda. 

De rol van banken bij de adoptie van crypto

Door de jaren heen is het duidelijk geworden dat grote centrale banken een belangrijke rol gaan spelen bij de adoptie van crypto. Crypto kan nog zo geaccepteerd zijn binnen de maatschappij, maar als de traditionele financiële markt, waar de gecentraliseerde banken een grote rol bij spelen, niet meewerkt, komen we niet ver. 

Duitsland staat al bekend als een koploper op het gebied van crypto regulatie, helemaal in Europa. Het is dus geen verbazing dat ze de eerste samenwerking tussen een grote bank en een crypto en effecten exchange laten zien. 

Ook bij de adoptie van crypto in andere landen is de kans groot dat de gecentraliseerde banken een grote rol gaan spelen. Helemaal op het gebied van veiligheid en efficiëntie is hier veel te winnen. Hoe dan ook, het is een belangrijke vooruitgang voor de crypto markt. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu