Blockchain Stories
Global X verlaagt de kosten voor Europese Crypto ETP’s naar nul
Bitcoin Crypto Exchange Ethereum Nieuws

Global X verlaagt de kosten voor Europese Crypto ETP’s naar nul

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een opvallende zet heeft de in de VS gevestigde ETF provider Global X tijdelijk de kosten voor twee cryptocurrency exchange traded products (ETP’s) in Europa naar 0% gebracht. Op deze manier willen ze Europese investeerders aantrekken en de concurrentie op de markt vergroten.

Deze twee ETP’s, de Global X Bitcoin ETP en de Global X Ethereum ETP, zijn nu commissievrij tot 3 januari 2025. Daarna worden kosten van 0,29% van toepassing, dit meldt The Financial Times op dinsdag.

In maart 2022 werden deze twee beleggingsproducten gelanceerd op de aandelenbeurzen in Frankfurt en Zürich, waarbij een oorspronkelijke fee van 0,65% gold. Het besluit om de kosten tijdelijk te verlagen lijkt strategisch te zijn om Europese investeerders aan te trekken en de positie van Global X op de markt te versterken.

Ook al zijn de Bitcoin en Ethereum ETP’s van Global X nog vrij klein, met respectievelijk ongeveer $4,3 miljoen en $5,7 miljoen aan beheerd vermogen, kan door deze stap de interesse van beleggers vergroot worden.

De verlaging van de kosten voor de crypto ETP’s van Global X volgt op de lancering van vergelijkbare Bitcoin en Ethereum producten op de London Stock Exchange door WisdomTree en 21Shares. Deze concurrentie zou kunnen leiden tot gunstigere voorwaarden voor beleggers.

In maart opende de Britse financiële toezichthouder de deur voor crypto asset exchange traded notes op een aantal beurzen. Het is wel belangrijk op te merken dat deze producten op dit moment alleen beschikbaar zijn voor professionele beleggers. Dit besluit heeft voor discussie gezorgd, zoals blijkt uit een recente oproep van een Britse parlementariër aan de FCA om haar verbod op crypto exchange traded producten voor particuliere beleggers te heroverwegen.

WisdomTree biedt twee ETP’s aan met een lage vergoeding van 0,35%, wat volgens hen een van de meest competitieve tarieven is voor institutionele, fysiek gedekte crypto ETP’s.

Kortom, Global X heeft tijdelijk de kosten voor zijn Bitcoin en Ethereum ETP’s in Europa verlaagd, wat kan bijdragen aan een grotere toegankelijkheid van crypto investeringen voor Europese beleggers.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu