Blockchain Stories
Kraken ziet record BTC en ETH uitstroom sinds 2017
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws

Kraken ziet record BTC en ETH uitstroom sinds 2017

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Kraken heeft een record uitstroom in Bitcoin en Ethereum ervaren sinds 2017. Dit is een signaal dat er grote marktverschuivingen gaande zijn. Ook laat het zien dat veel beleggers op weg zijn naar beleggingen op de lange termijn en hun eigen wallets willen beheren. 

Grote uitstroom voor Kraken

Uit recente gegevens van CryptoQuant blijkt dat Kraken, een vooroplopende crypto exchange, de grootste uitstroom van Bitcoin en Ethereum heeft gezien sinds 2017. Deze grote bewegingen in de digitale activa zal een belangrijk effect kunnen hebben op de crypto markt. 

Joao Wedson van Dominando Cripto heeft zijn inzichten hierover op CryptoQuant gedeeld. Deze inzichten laten zien dat Kraken een uitstroom van ongeveer 49.100 BTC, ter waarde van ongeveer $3,33 miljard, en 572.100 ETH, ter waarde van ongeveer $2,15 miljard, zag:

Kraken-uitstroom-1
Bron: CryptoQuant
Kraken-uitstroom-2
Bron: CryptoQuant

Deze hoge uitstroom heeft de Bitcoin reserves van Kraken teruggebracht naar een niveau dat voor het laatst in 2018 werd gezien. De Bitcoin reserves zijn op het moment ongeveer 122.300 BTC. De Ethereum reserves zijn ook flink gedaald en staan voor het eerst sinds begin 2016 onder de één miljoen.

Wedson suggereert dat deze bewegingen ‘gesynchroniseerd en snel’ waren. Dit duidt op een mogelijke strategische herpositionering van Kraken of een onderdeel van een institutioneel plan. Hoe dan ook, het kan een effect hebben op de gehele markt. 

De goedkeuring van ETH ETFs

De timing van deze opmerkelijke beweging valt samen met de goedkeuring van Ethereum ETFs door de Amerikaanse SEC. De goedkeuring heeft de hoeveelheid beschikbare Ether op de exchanges verminderd. Dit heeft verwachtingen gewekt dat een tekort aan aanbod de prijs van Ethereum flink kan verhogen. 

Eerder zagen we al dat ongeveer 777.000 ETH werd opgenomen na de goedkeuring van de ETFs, wat duidt op een verschuiving naar zelfbeheerde wallets te midden van een toenemende institutionele betrokkenheid. De aanzienlijke uitstroom van Kraken lijkt hierdoor een bredere markttrend weer te geven. 

Grote spelers en instellingen verplaatsen de digitale van de activa naar veiligere oplossingen, zoals zelfbeheerde wallets. Voor Kraken kan een herpositioneren van de reserves en tactiek zijn om de activa beter te beheren te midden van een veranderende marktdynamiek en regelgeving. Door de hoeveelheid Bitcoin en Ethereum op de beurs te verminderen, kan Kraken de risico’s beperken en zich voor kunnen bereiden op onzekere toekomstige omstandigheden. 

De goedkeuring van spot Ethereum ETFs door de SEC heeft voor grote verandering gezorgd op de markt. Daarnaast heeft het een belangrijke impact gehad op de beschikbaarheid van Ethereum op de exchanges. Als het klopt dat steeds meer beleggers overschakelen naar zelfbeheerde wallets, is de kans groot dat het crypto ecosysteem op het punt staat te veranderen. 

Hoe groot deze verandering gaat zijn en de impact gaat zijn op de prijzen, wordt later pas duidelijk. Wel kunnen we verwachten dat er in de toekomst een martkverschuiving gaat komen op de crypto markt. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu