Blockchain Stories
PEPE handelaars doen stapje terug, ligt dit aan de prijs?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

PEPE handelaars doen stapje terug, ligt dit aan de prijs?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Naar aanleiding van onze analyse merkten we op dat het volume van contracten gekoppeld aan Pepe (Ticker: PEPE) op de markt was afgenomen. Volgens gegevens van Coinglass was het volume van PEPE de afgelopen 24 uur met ongeveer 5% ($760 miljoen) gedaald.

Een dalende Open Interest

Ter ondersteuning van dit punt daalde ook de Open Interest (OI) tot $158 miljoen. OI vertegenwoordigt de waarde van openstaande contracten in de markt. Wanneer de OI toeneemt, betekent dit dat marktdeelnemers hun netto posities vergroten en nieuw kapitaal de markt binnenkomt.

image 17
Bron: Coinglass

Nemen verkopers de overhand?

Indien de Open Interest positie verhoogt, kan de prijs hoger bewegen. De daling van PEPE in dit opzicht kan verband houden met de prijs van de memecoin. Eerder bereikte de prijs van de token indrukwekkende hoogtepunten, waardoor handelaren posities openden en profiteerden van de prijsschommelingen.

Op het moment van schrijven was PEPE echter gedaald naar $0.00001442. Dit betreft een daling van 5,01% in de afgelopen 24 uur. Als de prijs blijft dalen, kan de interesse in de token blijven afnemen.

Holders hoeven zich niet zorgen te maken

Aan de andere kant zou een herstel van de token een aanzienlijke toename van lopende contracten kunnen betekenen. Maar zal de prijs herstellen? We hebben naar aanleiding hiervan gekeken naar de instroom en uitstroom van de exchanges.

Volgens gegevens van Santiment was de instroom van PEPE naar exchanges 5,2 miljard. Dit cijfer vertegenwoordigt het aantal tokens dat de afgelopen week naar exchanges is gestuurd voor mogelijke verkoop. 

Daarentegen was de uitstroom van exchanges 14,7 miljard, wat suggereert dat meer deelnemers de voorkeur gaven aan het holden in plaats van de token te verkopen voor winst.

image 18
Bron: Santiment

Hoewel de prijs van PEPE mogelijk nog een daling zal zien, zou dit verschil de prijs kunnen veranderen. Maar dat zou alleen het geval zijn als de uitstroom de instroom blijft overtreffen. Als dit de komende dagen of weken gebeurt, zou de prijs van PEPE kunnen terugkeren naar $0.0000169.

Bekijken van de Long/Short ratio

De Long/Short ratio meet de verwachtingen van handelaren. Waarden boven 1 geven aan dat het aantal longposities (inzetten op een prijsstijging) groter is dan shorts (inzetten op een prijsdaling). Aan de andere kant geeft een ratio onder 1 aan dat handelaren bearish zijn. 

Op het moment van schrijven was de 4-uur Long/Short ratio gedaald tot 0,69, wat een indicatie geeft dat de verwachtingen van investeerders negatief zijn.

image 18 1
Bron: Coinglass

Maar dit sentiment dient niet als bevestiging van een prijsdaling. In het verleden, wanneer het negatieve sentiment extreem is, bereidt PEPE zich voor op een nieuwe opwaartse beweging. Als zodanig zou een aanzienlijke stijging in het verschiet kunnen liggen voor de token.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu