Blockchain Stories
Thailand keurt eerste spot BTC ETF goed: Belangrijke vooruitgang
Bitcoin Nieuws

Thailand keurt eerste spot BTC ETF goed: Belangrijke vooruitgang

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Thailand heeft haar eerste spot Bitcoin ETF (Exchange Traded Fund) voor institutionele beleggers goedgekeurd. Hierbij sluit het land zich aan bij de wereldwijde trend naar gereguleerde beleggingsproducten. Het lijkt erop dat Thailand stappen zet naar acceptatie van crypto. 

De goedkeuring van de eerste BTC ETF

De Thais SEC heeft One Asset Management (ONEAM) toestemming gegeven om een Bitcoin ETF te lanceren, laat de Bangkok Post weten in een recent artikel. Deze staat gepland om tussen 31 mei en 6 juni gelanceerd te worden. 

De goedkeuring zorgt ervoor dat Thailand tussen één van de financiële sectoren behoord die het potentieel van Bitcoin ETFs erkennen. Wel beperkt de regelgeving van de Thaise SEC de ETF tot alleen grote en institutionele beleggers. Het besluit volgt op een wijziging in de lokale richtlijnen die in april zijn gemaakt, die beperkte BTC ETFs voor professionele beleggers toestond. 

ONEAM is van plan om het fonds uit te besteden in de 11 grote wereldwijde Bitcoin fondsen. Hiermee proberen ze voldoende liquiditeit en veiligheid te garanderen. Deze diverse strategie beperkt risico’s en zorgt voor een stabiele koers. 

Ondanks dat ONEAM goedkeuring heeft gekregen, zit MFC Asset Management nog te wachten op een goedkeuring van de toezichthouder. Beide ETFs zullen uitsluitend particulier zijn voor gekwalificeerde beleggers. Dit weerspiegelt de voorzichtige benadering van de Thaise SEC om beleggers te beschermen. 

Vervolg op goedkeuring VS

Deze stap van de Thaise SEC volgt op de goedkeuring van de Amerikaanse SEC voor verschillende Bitcoin ETFs in januari. Dit heeft de belangstelling en adoptie van crypto over de hele wereld gestimuleerd. 

Ook andere regio’s, waaronder Hong Kong, Australië en Groot-Brittannië, hebben soortgelijke producten geïntroduceerd op de beurs. Dit wijst op een wereldwijde verschuiving naar acceptatie van de Bitcoin. 

Door de Bitcoin ETF goed te keuren, erkennen de Thaise toezichthouders dat er een groeiende institutionele vraag is naar Bitcoin investeringen. Dit kan de weg vrijmaken naar een mainstream adoptie in Thailand. 

Het besluit van de Thaise SEC betekent een sterke steun voor de Bitcoin en de potentiële rol van de digitale valuta in het reguliere financiële systeem. Het brengt innovatie in evenwicht met veiligheid en bevordert een veilige omgeving voor beleggers in crypto. 

De kans is groot dat dit de status van Thailand als vooruitstrevend financieel centrum in Zuidoost-Azië zal versterken. Daarbij biedt de ONEAM BTC ETF beleggers een gereguleerde en veilige investeringsmogelijkheden. De kans is groot dat het andere vermogensbeheerders in Thailand en omstreken kan aanmoedigen om dergelijke producten te verkennen. 

Hierdoor kan digitale valuta, waaronder de Bitcoin in het reguliere financiële systeem worden geïntegreerd. Kortom, de goedkeuring van de Bitcoin ETF in Thailand is een cruciaal moment voor de adoptie van Bitcoin in Zuidoost-Azië. Door gereguleerde crypto beursproducten te omarmen, erkent Thailand de waarde van crypto. 

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu