Blockchain Stories
Solana verslaat Ethereum, is het tijd om SOL te kopen?
Altcoin Ethereum Nieuws Solana Technische Analyse

Solana verslaat Ethereum, is het tijd om SOL te kopen?

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Volgens een recent rapport had Solana (Ticker: SOL) meer activiteit dan Ethereum (Ticker: ETH) in de afgelopen 24 uur. Bovendien leidde deze toename in activiteit ertoe dat Solana een hoger handelsvolume had dan Ethereum.

Vergelijking van Solana en Ethereum

Gegevens toonden aan dat Solana een drukke 24 uur had, met indrukwekkende cijfers op enkele belangrijke metrics. Zo had Solana meer actieve wallets dan Ethereum en Bitcoin samen, de twee grootste netwerken. Een diepere analyse van beide platforms laat zien dat het aantal actieve wallets de afgelopen dagen bij Ethereum en Bitcoin is gestagneerd.

Het aantal actieve wallets

Een analyse van de actieve wallets van Solana op zijn scanner onthulde een interessante trend. De grafiek toont aan dat in de afgelopen weken het laagste aantal actieve wallets op het netwerk boven de 800.000 bleef. Op het moment van schrijven had het aantal actieve wallets de 1 miljoen overschreden. Dit suggereert dat het netwerk de laatste tijd een verhoogde activiteit heeft ervaren.

image 18
Bron: Solscanner

Aan de andere kant toonde de analyse van Ethereum’s actieve wallets een daling in de afgelopen weken. De grafiek onthulde dat het aantal actieve wallets de hele vorige maand onder de 500.000 bleef. Het daalde geleidelijk naar de 400.000 en is de laatste dagen niet boven dit niveau gestegen. Volgens gegevens van Santiment was het aantal actieve adressen op het moment van schrijven ongeveer 141.000.

image 19
Bron: Santiment

Solana overtreft Ethereum in volume

Een analyse van de volumetrends van beide netwerken op DefiLlama toonde aan dat Ethereum de afgelopen weken hogere volumes had dan Solana. Echter, op een gegeven moment overtrof Solana’s volume dat van Ethereum.

Op het moment van schrijven was het netwerkvolume van Solana ongeveer $1,09 miljard, terwijl dat van Ethereum ongeveer $1,45 miljard was. Dit geeft aan dat het volume van ETH is afgenomen, terwijl het netwerkvolume van SOL zijn momentum heeft behouden.

Bovendien is het vermeldenswaard dat ETH’s Total Value Locked (TVL) hoger blijft dan die van SOL. Volgens DefiLlama was ETH’s TVL meer dan $64,5 miljard, terwijl die van SOL rond de $4,5 miljard lag.

Verschillende bull trends voor ETH en SOL

Ook hebben we een analyse gemaakt van Ethereum op een dagelijkse tijdschemagrafiek. Deze toont aan dat het momenteel in een bullish sentiment is gebleven. De Relative Strength Index (RSI) was boven de 60 op het moment van schrijven, wat duidt op een sterke trend.

Echter, de prijs heeft de laatste dagen geen significante beweging gezien. Voorheen ervoer ETH een dagelijkse daling van minder dan 1% voor de afgelopen twee dagen. Op het moment van schrijven handelde het rond de $3.751, met een daling van ongeveer 2%.

image 20
Bron: TradingView

Een analyse van Solana’s RSI toonde aan dat het op de neutrale lijn rustte op het moment van schrijven. Dit geeft aan dat hoewel Solana nog steeds in een bull trend is, deze momenteel zwak is. Op het moment van schrijven handelde Solana rond de $166, met een lichte daling van 0,14% in de afgelopen 24 uur.

image 20 1
Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu