Blockchain Stories
Kraken houdt Tether USDT stablecoin in Europa
Crypto Exchange Nieuws

Kraken houdt Tether USDT stablecoin in Europa

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Kraken, een bekende cryptocurrency exchange, heeft gebruikers gerustgesteld dat het geen plannen heeft om de stablecoin Tether (USDT) uit Europa te verwijderen. Het bedrijf blijft zich aan alle wettelijke vereisten houden.

Kraken blijft USDT ondersteunen

Mark Greenberg, hoofd van asset growth en management bij Kraken, verklaarde op sociale media dat er geen sprake is van het delisten van USDT in Europa. Deze verklaring kwam na berichten dat de exchange actief zou overwegen om USDT uit de Europese markt te verwijderen.

Greenberg benadrukte dat Europese klanten veel waarde hechten aan de toegang tot USDT. Kraken blijft daarom zoeken naar manieren om USDT aan te bieden, zelfs met de nieuwe regelgeving die later dit jaar door de Europese Unie wordt ingevoerd. De Markets in Crypto Assets-regulering (MiCA) zal zich richten op stablecoins, die een stabiele waarde beloven vergeleken met traditionele valuta’s.

Rechtszaak van de SEC tegen Kraken

In november vorig jaar startte de Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak tegen Kraken. De SEC beschuldigde Kraken ervan een ongeregistreerd platform voor effectenhandel te hebben geëxploiteerd. Dit gebeurde maanden nadat Kraken schikkingskosten had betaald voor zijn voormalige stakingservice.

In februari van dit jaar diende Kraken een verzoek in om de rechtszaak te laten seponeren. Het bedrijf stelde dat de zaak uitsluitend was gebaseerd op argumenten over registratie en dat cryptocurrencies die door de SEC zijn goedgekeurd, als grondstoffen en niet als effecten behandeld moeten worden.

Kraken heeft zijn standpunt versterkt en dringt er bij de rechtbank op aan om de claims af te wijzen om een “significante herschikking” van de Amerikaanse financiële regelgeving te voorkomen. De SEC heeft bezwaar gemaakt tegen het verzoek van Kraken, met de nadruk op haar rol bij het handhaven van registratievereisten voor tussenpersonen in effectenhandel.

De strijd tussen USDT en USDC

Er is veel discussie over welke stablecoin veiliger is: Tether’s USDT of USD Coin (USDC). In mei is de marktkapitalisatie van USDT $111 miljard, meer dan drie keer zo groot als die van USDC, die op $33 miljard staat. Dit verschil kan deels worden toegeschreven aan het netwerkeffect.

USDT werd in 2014 gelanceerd, terwijl USDC pas in 2018 op de markt kwam, toen USDT al populair was voor handelsparen op crypto exchanges. Het dominante aandeel van USDT is duidelijk zichtbaar in het dagelijkse handelsvolume, waarbij het handelsvolume van USDT 7,5 keer zo hoog is als dat van USDC.

Onlangs maakte Venezuela bekend dat het alle crypto mining farms in het land zou gaan afsluiten om de vraag naar elektriciteit te reguleren. Dit besluit kan mogelijk ook invloed hebben op de stabiliteit en beschikbaarheid van stablecoins zoals USDT, gezien de impact die mining op het hele ecosysteem heeft.

Als je interesse hebt in het kopen van cryptocurrency, zoals USDT of USDC, kun je dit gemakkelijk doen via platforms zoals Bitvavo. Hier kun je eenvoudig en veilig je favoriete cryptovaluta aanschaffen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu