Blockchain Stories
Bullrun van Bitcoin nog niet voorbij, lees hier de indicatoren!
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bullrun van Bitcoin nog niet voorbij, lees hier de indicatoren!

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Met uitzondering van de afgelopen week heeft Bitcoin (Ticker: BTC) sinds april moeite gehad om geen rode candlestick (dus verlies) binnen een periode van zeven dagen te laten zien. 

Hierdoor zijn er meningen ontstaan die suggereren dat de bullrun voorbij is. Wij zijn echter van mening dat dit niet het geval is, aangezien we verschillende on chain waarden hebben geanalyseerd.

Als eerst de Puell Multiple

De Puell Multiple van Bitcoin staat bovenaan onze lijst vanwege zijn vermogen om inzicht te geven in de waardering van Bitcoin door te kijken naar de opbrengsten van miners. Met behulp van een 365-daags voortschrijdend gemiddelde geeft de Puell Multiple aan of de munt zich bevindt op een cyclustop of dat er ruimte is voor de prijs om te stijgen.

Historisch gezien bereikte Bitcoin het hoogtepunt van de bull markt toen de Puell Multiple een waarde van 3 of meer had. In 2017 bereikte de Puell Multiple bijvoorbeeld 6.12 voordat de bearish markt de overhand nam. In 2021 moest de lezing 3.06 bereiken voordat Bitcoin investeerders begonnen te capituleren.

image 46
Bron: Glassnode

Op het moment van schrijven was de Puell Multiple 0.90, wat aangeeft dat de prijs van Bitcoin het potentieel heeft om hoger te gaan. Het is echter belangrijk op te merken dat de lezing elke keer daalt vanaf het moment dat het een piek heeft bereikt in zijn vorige cyclus.

De MVRV Long/Short Difference

Een andere analyse is het verschil tussen de Market Value to Realized Value (MVRV).

Het idee achter het MVRV Long/Short Difference is om de waarde te bepalen die elke Bitcoin holder heeft betaald voor de munt in vergelijking met de huidige prijs. 

Als de metric op 0% staat, betekent dit dat Bitcoin het einde van een bear markt heeft bereikt. Aan de andere kant bereikt Bitcoin het einde van een bull markt wanneer de metric bijna 100% of hoger is.

Uit de onderstaande grafiek blijkt dat de bear markt van Bitcoin eindigde rond 2 maart 2023. Dit was ook dezelfde periode dat de bull markt begon. 

In voorgaande cycli bereikte het MVRV Long/Short Difference respectievelijk 130%, 87% en 69% op het hoogtepunt van de cyclus. Het hoogste punt dat de metric deze cyclus heeft bereikt, was 41%.

image 47
Bron: Santiment

Op weg naar de $85.000

Met deze trend zou de prijs van BTC waarschijnlijk hoger kunnen worden dan de piek die het in maart heeft bereikt. Gezien het verschil in de metrics van deze cyclus en die van 2021, zou Bitcoin $85.000 kunnen bereiken.

Hoewel de munt ook hoger kan gaan, zou de voorspelling van $100.000 die op veel plaatsen wordt genoemd misschien moeilijk te bereiken zijn.

Als de prijs de mijlpaal bereikt, is dat goed nieuws voor houders. Als dat niet het geval is, kan het nog steeds een goede deal lijken. Voor nu is het goed om de prijs nauwlettend in de gaten te houden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu