Blockchain Stories
Ethereum whale koopt 15K ETH, zal dit helpen voor de koers?
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum whale koopt 15K ETH, zal dit helpen voor de koers?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) heeft de afgelopen dagen een mooie opleving gezien, ondanks de geruchten over een mogelijke afwijzing van de goedkeuring van de Ethereum Spot ETF die we nauwlettend in de gaten houden.

Toename van het aantal whales

Een belangrijke factor die bijdraagt aan de stijging van de ETH koers is de activiteit van grote holders, ook wel whales genoemd. 

Op basis van de gegevens van Lookonchain heeft een whale die 120.874 ETH bezit, ter waarde van $370,6 miljoen, op 20 mei 15.000 ETH ter waarde van $46 miljoen gestort bij Kraken.

Dezelfde whale heeft tussen 31 augustus 2022 en 9 september 2022 120.874 ETH ter waarde van $199 miljoen, geprijsd op $1.647 elk, opgenomen uit Kraken, waardoor er 105.874 ETH ter waarde van $325,3 miljoen overbleef.

Als gevolg hiervan bedroeg de winst van de investeerder $171,5 miljoen.

Problemen voor de boeg

De accumulatie van whales zou de prijs van ETH verder kunnen opdrijven. De prijs kan binnenkort opnieuw stijgen naar $3.500 als het bullish momentum aanhoudt.

Wel zijn er een aantal uitdagingen die Ethereum in de toekomst moet aangaan. Op het moment van schrijven is de Network Growth voor Ethereum gekelderd, wat betekent dat nieuwe wallets langzaam hun interesse in de altcoin verliezen.

Hoewel dit op korte termijn gunstig kan zijn voor ETH, moet Ethereum in staat zijn om nieuwe wallets aan te trekken voor langetermijngroei. Daarnaast is de snelheid van ETH ook gedaald, wat impliceert dat de frequentie waarmee ETH wordt verhandeld ook is afgenomen.

image 47 1
Bron: Santiment

Hoe staan de holders ervoor?

Ondanks de prijsstijging waren de meeste ETH holders op dit moment niet winstgevend. Dit werd aangegeven door de MVRV verhouding van ETH, die was gedaald.

Een negatieve MVRV verhouding betekent dat ETH nog ruimte heeft om te groeien voordat er winstnemingen kunnen plaatsvinden en er een lichte prijsstijging kan worden verwacht. Als we kijken naar de Long/Short-verhouding voor ETH, zien we dat deze is gedaald. Dit toont aan dat het aantal lange termijn holders afneemt.

Een overvloed aan kort termijn holders kan in de toekomst zorgen voor een toename van de volatiliteit van ETH, aangezien zij waarschijnlijker zijn om hun holdings te verkopen in tijden van onzekerheid, terwijl lange termijn holders veerkrachtiger zijn.

image 47
Bron: Santiment

Op het moment van schrijven handelt ETH tegen $3.113,18 en is de prijs in de afgelopen 24 uur met 1,23% gestegen.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu