Blockchain Stories
Analist voorspelt bij DOGE een stijging van ongeveer 200%
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Analist voorspelt bij DOGE een stijging van ongeveer 200%

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Dogecoin (Ticker: DOGE) heeft zich sinds begin maart geconsolideerd in een dalend driehoekspatroon tot 20 mei. Vanaf dat moment steeg de koers en doorbrak het de driehoek, waardoor de DOGE koers naar $0.1748 steeg.

Dogecoin zou in de nabije toekomst een prijsstijging van 200% kunnen realiseren. Deze voorspelling is gebaseerd op een bericht op sociale media van Ali Martinez, een bekende crypto handelaar en analist. Martinez gelooft dat de markt sentimenten van Dogecoin zich op hetzelfde niveau bevinden als begin februari, net voor een grote prijsstijging.

Blijkt uit de metrics een mogelijke uitbraak?

Op basis hiervan hebben we het sociale volume en het gewogen sentiment van Santiment geanalyseerd. De marktsentimenten wezen erop dat Dogecoin bearish was, net zoals begin maart, vlak voor een enorme prijsstijging, wat suggereert dat een vergelijkbare stijging binnenkort zou kunnen optreden.

Begin maart steeg de prijs van Dogecoin naar $0.178. De stijging volgde op de goedkeuring van Bitcoin ETFs door de SEC en de stijging van de BTC prijs. Op het moment van schrijven staat DOGE momenteel gewaardeerd op $0.16, een stijging van 1,82% in de afgelopen 24 uur en een daling van 2,70% in de afgelopen zeven dagen

.

image 11
Bron: Santiment

Volgens Martinez hebben Dogecoin whales in de afgelopen 72 uur meer dan 680 miljoen Dogecoins gekocht, ter waarde van ongeveer $110 miljoen.

image 11
Bron: Ali Charts

Bullish signalen en technische analyse

Ook hebben we gekeken naar de Long/Short ratio grafiek, die verschillende bullish pieken toonde in de afgelopen 24 uur. Dit bevestigt dat het bullish sentiment de controle over de markt overneemt en een krachtige bullish rally opbouwt. 

image 12
Bron: Coinglass

De prijs van Dogecoin volgde op het moment van schrijven een stijgende trendlijn die driemaal is afgewezen in de afgelopen 14 dagen. Dit wijst op een mogelijke bullish run naar het hoogste punt ooit rond $0.1750, als de prijs erin slaagt om door het weerstandsniveau van $0.16 te breken.

De Stochastic RSI (16.61) geeft een oververkochte positie in de markt aan, waardoor een bullish correctie waarschijnlijk is. De MACD toont een reeks bullish balken in de afgelopen twee weken. De histogram balken geven aan dat de afwijking naar het bullish sentiment is verschoven. De meest recente bearish histogram balken nemen af naarmate de MACD-lijn de signaallijn kruist, wat aangeeft dat een bullish momentum waarschijnlijk de overhand zal nemen.

image 13

De markt sentimenten en technische analyse komen overeen met de tweet van Ali Martinez over een mogelijke prijsstijging van 200%.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu