Blockchain Stories
ICONOMI neemt Triaconta over en breidt uit naar Nederland en België
Persbericht

ICONOMI neemt Triaconta over en breidt uit naar Nederland en België

De Britse aanbieder van cryptocurrency diensten, ICONOMI, heeft het Nederlandse bedrijf Triaconta overgenomen. Deze strategische zet versterkt hun positie in de Europese markt, waarbij zowel particuliere als institutionele beleggers gebruik kunnen maken van hun geavanceerde platform.

Groei en innovatie door samenwerking

Met de overname van Triaconta, een crypto partij met een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB), zet ICONOMI een belangrijke stap in hun Europese uitbreiding naar onder andere Nederland en België.

Don Molenaar, medeoprichter van Triaconta, benadrukt dat deze samenwerking het Triaconta team de kans biedt om te groeien en zich verder te ontwikkelen onder de vleugels van een van de toonaangevende platforms op de Europese markt.

ICONOMI biedt gebruikers de mogelijkheid om in cryptocurrency te beleggen door strategieën te kopiëren (copy trading), crypto te kopen en verkopen, of zelfs eigen strategieën te creëren. Het platform is gebouwd rondom een sterk community forum waar zowel ervaren gebruikers als nieuwkomers hun kennis delen en elkaar ondersteunen.

Gebruikers kunnen kiezen uit honderden strategieën, wat het beleggen eenvoudig en toegankelijk maakt.

Gebruikers kunnen zowel gebruik maken van euro als van cryptovaluta. Stortingen zijn mogelijk via iDEAL en bankoverschrijving.

Focus op institutionele beleggers

Oorspronkelijk ontwikkeld als beleggingsplatform voor particulieren, heeft ICONOMI recentelijk haar focus verlegd naar institutionele beleggers. CEO Peter Curk legt uit dat de markt voor crypto assets een volwassen fase ingaat, met een toenemende interesse van institutionele beleggers zoals vermogende particulieren en grotere fondsen. Hoewel beleggingen in crypto nog steeds als risicovol worden beschouwd, is er een duidelijke verschuiving gaande waarbij steeds meer institutionele partijen interesse tonen.

ICONOMI heeft een B2B platform ontwikkeld voor makelaarskantoren, fonds- en vermogensbeheerders, en financiële adviseurs. Dit platform stelt hen in staat om onder hun eigen merknaam cryptocurrency portefeuilles te beheren, handel te drijven op meerdere crypto exchanges, en te zorgen voor de juiste belasting- en regelgeving rapportage. De activa worden beveiligd in hot en cold wallets met meerdere handtekeningen en strenge veiligheidsprotocollen.

Vooruitzichten en verdere groei

Peter Curk benadrukt de opkomst van een nieuwe sociale consensus waarin Bitcoin steeds meer wordt gezien als ‘digitaal goud’ en een waardeopslag. ICONOMI anticipeert op de voortdurende groei van de markt door niet alleen diensten voor individuele gebruikers te onderhouden, maar ook maatwerkoplossingen te bieden voor B2B partners.

ICONOMI streeft ernaar om een licentie te verkrijgen volgens de nieuwe Europese MiCA richtlijn. Christiaan Jimmink, Country Lead bij ICONOMI Nederland, ziet volop kansen voor groei in zowel de Nederlandse als de bredere Europese markt. De harmonisatie van de Europese markt en de veiligheid van de handel in cryptocurrencies zijn belangrijke factoren voor deze groei.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Win de hele maand juni prijzen tot $100k bij Bybit powered by SATOS

Thanh Lanh Tran

OKX lanceert crypto exchange en Web3 Wallet in Nederland

Thanh Lanh Tran

Persbericht: Coinmerce lanceert nieuwe design met nieuwe functies

Robin Heester

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu