Blockchain Stories
Meer dan 700.000 Ethereum verplaatst na ETF goedkeuring
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Meer dan 700.000 Ethereum verplaatst na ETF goedkeuring

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) veroorzaakte veel ophef in de crypto wereld toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission goedkeuring gaf aan ETH ETF’s. Hoewel de prijs van ETH niet direct bullish werd na de goedkeuring, zouden de dingen de komende dagen kunnen veranderen.

Hoe zit het met de koopdruk?

Voor de goedkeuring van Ethereum ETF was er een grote hype rondom het nieuws. Tijdens die tijd was de prijsactie van ETH ook volatiel in een opgaande richting. Na de goedkeuring is de situatie wel afgekoeld. Sterker nog, Ethereum heeft de afgelopen dagen geconsolideerd. 

Volgens onze ETH koers is ETH in de afgelopen 24 uur met slechts 0,32% gestegen. Op het moment van schrijven werd Ethereum verhandeld voor $3.810 en had het een marktkapitalisatie van meer dan $457 miljard.

In de tussentijd plaatste Ali, een populaire crypto analist, recent een tweet waarin hij een interessante ontwikkeling benadrukte. Volgens de tweet zijn er meer dan 700.000 ETH, ter waarde van ongeveer $3 miljard, sinds de goedkeuring van de ETF’s van crypto exchanges opgenomen. Dit duidt op een hoge koopdruk, wat ook een positief effect op de prijs van het token zou kunnen hebben.

Analyse van on chain metrics

Om deze reden analyseerden we de on chain metrics om te kijken of de koopdruk daadwerkelijk hoog was. Daarom hebben we een analyse op Santiment zijn data gedaan, waaruit bleek dat de uitstroom van Ethereum van exchanges vorige week daalde. 

De voorraad op exchanges nam toe, wat betekent dat investeerders eerder ETH verkochten.

Bovendien daalde de voorraad die werd vastgehouden door grote wallets ook licht vorige week. Dit betekende dat whales ook ETH verkochten terwijl het moeite had om $4k te bereiken.

image 7
Bron: Santiment

Wat brengt Ethereum voor de toekomst?

Terwijl de verkoopdruk toenam, werd een belangrijke metric bearish voor het token. Op basis van data van Glassnode zagen we dat de NVT ratio van Ethereum op 1 juni een scherpe stijging liet zien. Voor de duidelijkheid, de metric wordt berekend door de marktkapitalisatie te delen door het overgedragen on chain volume in USD. Wanneer de metric stijgt, duidt dit erop dat Ethereum overgewaardeerd is, waardoor de kans op een prijscorrectie hoog is.

image 8
Bron: Glassnode

Vervolgens analyseerden we de dagelijkse grafiek van Ethereum om beter te begrijpen welke kant het opging. De technische indicator MACD toonde een bearish crossover, wat wijst op een prijsdaling. Desalniettemin registreerde de Chaikin Money Flow (CMF) een stijging. Bovendien zag de Relative Strength Index (RSI) er bullish uit, omdat deze ruim boven de neutrale markering lag. Als we deze twee indicatoren in overweging nemen, zijn er kansen op een prijsstijging.

image 9
Bron: TradingView

Hoewel er een aanzienlijke verkoopdruk is, suggereren sommige metrics dat de prijs van Ethereum toch zou kunnen stijgen. De recente opname van meer dan 700.000 ETH van exchanges wijst op hoge koopdruk, wat op termijn een positieve impact op de prijs kan hebben. Investeerders moeten echter rekening houden met de mogelijkheid van een prijsdaling, gezien de stijging van de NVT-ratio en de bearish signalen van de MACD.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu