Blockchain Stories
Sam Bankman-Fried opnieuw in de NYC cel na transfer Oklahoma
Nieuws Regulatie

Sam Bankman-Fried opnieuw in de NYC cel na transfer Oklahoma

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De oude FTX oprichter en CEO Sam Bankman-Fried is opnieuw in het Metropolitan Detention Center (MDC). Hij is terug in Brooklyn, New York om aan zijn hoger beroep te werken na bijna een week door te brengen in de transferfaciliteit in Oklahoma. Dit blijkt uit recente gevangenisgegevens. 

FTX oprichter terug in New York

Het lijkt erop dat de veroordeelde crypto fraudeur Sam Bankman-Fried eerst naar de Federal Transfer Facility in Oklahoma City is gestuurd. Dit is waarschijnlijk het gevolg van de aanbeveling van rechter Lewis A. Kaplan, die had gezegd dat hij in een gevangenis in zijn thuisstaat Californië moest worden overgebracht om dichter bij zijn familie te zijn. 

De advocaten van Bankman-Fried waren hier echter tegen. Naar verluidt wilde de oprichter van de FTX in New York blijven, terwijl zijn juridische team aan het hoger beroep werkten. 

In een brief uit april aan het Bureau of Prisions van Kaplan wordt Bankman-Fried verzocht ‘opgesloten te blijven in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn, New York totdat zijn beroep volledig is geïnformeerd om de toegang tot de beroepsadvocaat te vergemakkelijken’. 

Dit is een bijzondere stap, want het laat zien dat de overheid bereid is om aan de wensen van Bankman-Fried te voldoen. Dit is bijzonder, aangezien Bankman-Fried de aanstichter is van een grootschalige fraude en tot nu toe de grootste fraude op de crypto markt. 

De geschiedenis van Bankman-Fried en MDC

Bankman-Fried zit vast in het MDC sinds rechter Kaplan vorig jaar augustus zijn borgtocht introk vanwege geknoei met getuigen. In de zomer van 2023 zou Bankman-Fried pagina’s uit het dagboek van zijn ex-vriendin Caroline Ellison aan de New York Times hebben gegeven. 

Ellison, voormalig CEO van het zusterbedrijf van FTX, Alameda Research, werd beschouwd als kroongetuige van de regering. Dit kwam aan de orde nadat ze een samenwerkingsovereenkomst had gesloten met de Amerikaanse aanklagers. 

Destijds lieten de aanklagers in een brief aan rechter Kaplan het volgende weten:

“Door selectief bepaalde privédocumenten met de New York Times te delen, probeert de beklaagde een getuige in diskrediet te brengen, Ellison in een slecht daglicht te plaatsen en zijn verdediging te bevorderen via de pers, buiten de beperkingen van de rechtszaak.”

FTX bestuurders veroordeeld

Het wordt verwacht dat de veroordeling van voormalige FTX bestuurders ook later dit jaar zal komen. Hieronder valt ook de ex-vriendin van Bankman-Fried, Caronline Ellison, op grond van strafrechtelijke aanklachten. De kans is groot dat dit nog een flinke zaak op gaat leveren. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu