Blockchain Stories
Semler Scientific wil nog $150 miljoen investeren in Bitcoin
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Semler Scientific wil nog $150 miljoen investeren in Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Semler Scientific, een groot Amerikaanse bedrijf in de medische technologie, heeft aangekondigd dat ze 247 extra Bitcoin heeft verworven voor $17 miljoen. Hierdoor is het totale Bitcoin bezit van het bedrijf gestegen naar 828 BTC. Ook heeft het bedrijf aangegeven dat ze de Bitcoin holdings verder omhoog willen halen met een extra $150 miljoen. 

De Bitcoin holding van Semler

Vorige maand heeft Semler Scientific een bijzondere keuze gemaakt door Bitcoin als belangrijkste holding in te zetten. Dit is een soort navolging van de Bitcoin strategie die MicroStrategy inzetten. Na de eerste aankoop van 581 Bitcoin is Semler steeds verder gegaan met het verzamelen van Bitcoin. 

In een bericht waarin ze de nieuwe strategie aankondigden, liet CEO Doug Murphy-Chutorian het volgende weten:

“Semler blijft gefocust op onze twee strategieën: het uitbreiden van onze gezondheidszorgactiviteiten en het verwerven en vasthouden van Bitcoin. We zullen onze strategie van het kopen van Bitcoins met fiatgeld blijven voortzetten.”

De aankondiging bij de SEC

In een speciaal S-3 formulier heeft Semler Scientific laten weten dat ze van plan zijn om $150 miljoen aan schulden op te halen, waarvan een deel naar het kopen van nieuwe Bitcoin zal gaan. Daarbij merkte Semler in de indiening op dat ze Bitcoin zien als een ‘redelijke inflatieafdekking en veilige haven te midden van modiale instabiliteit’. 

Hiermee volgt Semler het voorbeeld van MicroStrategy dat meer dan 200.000 Bitcoin heeft verzameld. Daarnaast hebben ze de recente trend gekatalyseerd waarbij beursgenoteerde bedrijven Bitcoin opnemen aan de balansen. 

Bitcoin investeringen door bedrijven

Nadat MicroStrategy in 2020 begon met het opkopen van Bitcoin, steeg de aandelenkoers van het bedrijf dramatisch. Het vasthouden van Bitcoin werd een stabiele factor voor het bedrijf en investeerders reageerden hier positief op. 

Andere bedrijven, waaronder het Japanse bedrijf Metaplanet, begon dit jaar met het volgen van de strategie van Metaplanet. Dit betekent dat er steeds meer bedrijven zijn die het bezit van schaarse activa, zoals de Bitcoin, de waarde van de onderneming potentieel kan vergroten. 

Nu steeds meer bedrijven Bitcoin adopteren om de waarde van aandelen te maximaliseren, ontstaat er een grote trend in deze richting. De voortdurende overname van Bitcoin weerspiegelt ook het optimisme van Semler richting de digitale activa. 

Naarmate de trend zich verder uit zal bouwen en mainstream wordt, zullen steeds meer bedrijven de strategie van MicroStrategy oppakken. De kans is groot dat dit eerst alleen op de Bitcoin uitgebouwd wordt, maar het kan zich ook verspreiden naar andere crypto, waaronder Ethereum. 

Hoe dan ook, dergelijke investeringen zorgen ook voor steeds meer vertrouwen in de crypto markt. Als grote reguliere bedrijven ervoor kiezen om de Bitcoin op te nemen, hebben particuliere en institutionele beleggers steeds minder reden om digitale activa te wantrouwen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu