Blockchain Stories
Polkadot korte termijn analyse: Is $7 in zicht voor DOT?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Polkadot korte termijn analyse: Is $7 in zicht voor DOT?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polkadot (Ticker: DOT) kampt met intense druk van het bearish sentiment na het niet doorbreken van het belangrijke weerstandsniveau van $7. 

In de afgelopen 14 dagen schommelde de prijs van DOT tussen een hoogtepunt van $7,24 en een dieptepunt van $6,15 op de dagelijkse grafieken. Ondanks herhaalde pogingen om zijn weerstandsniveau te doorbreken, leek DOT terug te keren naar zijn niveau van $6,20 op het moment van schrijven, wat de zorgen van investeerders over verdere dalingen deed toenemen.

Verschillende bearish signalen

Het is hier belangrijk op te merken dat de prijs van DOT ook onder de Ichimoku Cloud ligt. Dit is een teken van een bearish trend. De conversie lijn (blauw) en de basislijn (rood) leken ook boven de prijs te liggen, wat de positie van het bearish sentiment versterkte. 

image 80
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven bevond de prijs zich ook dicht bij de onderste band van de Bollinger Bands. Dit geeft aan dat DOT mogelijk op korte termijn oversold is. Als de koopdruk terugkeert, zou dit kunnen leiden tot een tijdelijke opleving of consolidatie.

Verschillende technische indicatoren

De voortschrijdende gemiddelden wezen ook op een bearish sentiment. Zo lag de prijs onder deze lijnen, wat verdere dalingen aanduidt. De consolidatiezone rond $6,20 is cruciaal. 

De korte termijn prognose is dat als DOT dit niveau vasthoudt, het een basis kan vormen voor een stijgende beweging, vooral als het boven $6,30 kan komen, wat als een kleine weerstand kan fungeren. Als het niet lukt om het niveau van $6,20 te handhaven, zou DOT lagere support niveaus kunnen testen, mogelijk rond $6,16 of zelfs richting de $6,00.

image 80 1
Bron: TradingView

Dubbele top patroon en sociale volume van DOT

In de dagelijkse grafiek zien we een dubbele top patroon zichtbaar rond het niveau van $6,60, waar de prijs dit punt twee keer testte voordat het elke keer daalde. Dubbele toppen worden doorgaans beschouwd als bearish omkeerpatronen, wat aangeeft dat de prijs zou blijven dalen na het niet doorbreken van de weerstand.

image 80
Bron: Santiment

Interessant genoeg registreerden DOT’s sociale volume en dominantie onlangs vrij bescheiden pieken op de grafieken. De afstemming van hoog sociaal volume en aanhoudende sociale dominantie kan vaak prijsvolatiliteit voorafgaan, aangezien meer handelaren en investeerders aandacht besteden aan DOT en mogelijk handelen op de verspreide informatie.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu