Blockchain Stories
Zal Shiba Inu dalen naar $0,00001800 of gaat het nog herstellen?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Zal Shiba Inu dalen naar $0,00001800 of gaat het nog herstellen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen zeven dagen is de prijs van Shiba Inu (Ticker: SHIB) met 10,48% gedaald. 

Volgens onze analyse zou deze daling op korte termijn kunnen doorgaan, wat suggereert dat SHIB holders misschien nog wat langer moeten wachten voordat er een rally verschijnt. Hieronder analyseren we een aantal belangrijke metrics.

Netwerkwaarde tot transacties (NVT) ratio

Een van de metrics die deze metric ondersteunt, is de netwerkwaarde tot transacties (NVT) ratio. Een hoge NVT ratio suggereert dat de marktkapitalisatie van een token sneller groeit dan het transactievolume. 

Meestal valt een situatie als deze samen met een markt piek. Aan de andere kant impliceert een lage NVT Ratio dat het gebruik van het netwerk de marktkapitalisatie overtreft. 

Historisch gezien heeft een lage NVT geresulteerd in een bullish trend. Als we kijken naar Shiba Inu, is de NVT Ratio volgens Glassnode gestegen. Op 11 juni was de ratio 24. Op het moment van schrijven was de lezing echter gestegen naar 86. Deze stijging duidt op een verschuiving die de overwaardering van het Shiba Inu netwerk ondersteunt.

image 85
Bron: Glassnode

Huidige prijs en mogelijke verdere daling

Op het moment van schrijven was de SHIB koers $0,00002094. We hebben reeds voorspeld dat deze daling zou plaatsvinden. Nu dit is gebeurd, verwachten wij dat er opnieuw een daling kan optreden. Deze keer, afhankelijk van de NVT Ratio trend, zou SHIB kunnen dalen naar $0,00001800.

Bekijken van de exchange net position change

Ook hebben we aandacht besteed aan de exchange net position change die ook de mogelijke prijsdaling suggereert. Een positieve waarde van deze ratio is een indicator die aangeeft dat het aanbod dat klaar is voor verkoop is toegenomen. Omgekeerd impliceert een negatieve lezing dat marktdeelnemers tokens van exchanges halen.

image 86
Bron: Glassnode

Holders zijn bereid om te verkopen

Doorgaans stabiliseert de laatste situatie de prijzen of leidt tot een stijging op korte termijn. In het geval van Shiba Inu stond de exchange net position change op een positieve som van 1,10 biljoen. Dit betekent dat dit aantal tokens beschikbaar is voor verkoop. 

Als deze positie de komende dagen hetzelfde blijft, zou de prijs van SHIB kunnen worden beïnvloed. Wat betreft de mogelijke doelen, zou de waarde van de memecoin kunnen dalen tot $0,00001800.

image 87
Bron: Glassnode

De mogelijke prijsbewegingen

Daarom was het duidelijk dat de token weerstand zou kunnen ondervinden op het bovenste niveau. Als sommige van deze houders besluiten om break even te gaan tussen $0,000020 en $0,000023, zou de prijs van SHIB kunnen dalen, en de steun op $0,000019 zou voldoende kunnen zijn om de mogelijke daling naar $0,000018 te stoppen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu